BLOG

terug naar het overzicht
Zelf een Wereld AIDS dag lintje maken
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Op 1 december wordt ieder jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor hiv en AIDS. Op deze dag staan de problemen die AIDS wereldwijd met zich meebrengt in de schijnwerper en wordt iedereen opgeroepen mensen met hiv en AIDS te steunen. Als soapoli-online willen wij graag een bijdrage leveren aan de bevordering van solidariteit. Wil jij ook graag je persoonlijke betrokkenheid laten zien op 1 december? Dan willen wij je vragen het rode lintje wat symbool staat voor je solidariteit te dragen. 

Om je te helpen bij het maken van een lintje laten we met onderstaande foto serie zien hoe je op eenvoudige wijze een lintje in elkaar zet.

Wat heb je nodig?

  • Een stukje rood lint van ongeveer 17 cm (stevig papier mag natuurlijk ook als je toevallig niks anders thuis hebt liggen en dit leest als de winkels al gesloten zijn).
  • Een schaar
  • Een meetlint
  • Een corsagespeldje
Stap 1 Knip het lintje op maat 
Stap 2 Hou het lintje met beide handen vast 
Stap 3 Leg je wijsvinger aan de achterkant op het midden van het lint en vouw met de rechterhand het lint over je wijsvinger heen.
 Leg nu je duim op het midden. Je bent goed bezig.
Stap 4 Pak het corsagespeldje en steek deze ter hoogte van je duim door het lint.
Stap 5 knip de uiteinden schuin af.
Je lintje is klaar om gedragen te worden! 
 

 

Geplaatst door: Klazien Visser op zondag 29 november 2015
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer