Vorige week stond er in de Telegraaf een artikel over 'SOA verspreiden via app'. Een app die je moet helpen het gesprek aan te gaan met je nieuwe vlam, die je voorziet van uitslagen na het testen bij de arts en die je dan meteen kunt door sturen naar je geliefde...Tja het klinkt prachtig voor mij als gezondheidswerker maar is er wel echt animo voor? Wat wil de klant? Die wil een snelle betrouwbare uitslag en alles zo anoniem mogelijk. Ga je dan een app op je telefoon installeren?!

Wat doet Soapoli-online om haar klanten van een snelle, betrouwbare maar vooral anonieme uitslag te voorzien?

  • Bestel je op een werkdag voor 16 uur je SOA test dan wordt het dezelfde dag verwerkt en verzonden.
  • Je ontvangt je SOA test in een blanco brievenbusbox.
  • Je ontvangt een duidelijke gebruiksinstructie waardoor je binnen enkele minuten je test zelf thuis kunt afnemen.
  • Je verstuurt je afgenomen test in een blauwe medische envelop terug naar ons laboratorium (deze blauwe envelop zit in bet pakket en kun je zonder postzegels te plakken verzenden).
  • Je afgenomen testen worden door een CCKL gecertificeerd laboratorium onderzocht. Houd je goed aan de instructies uit de gebruiksaanwijzing en de test is 99% betrouwbaar (geen enkele test is 100% betrouwbaar).
  • Binnen 3 werkdagen kun je je uitslag verwachten.
  • We hebben weinig persoonlijke gegevens nodig van je: een adres waar je het naar toe gestuurd wilt hebben, geboortedatum en geslacht.
  • Wil je je test liever niet via de post ontvangen dan hebben we ook de mogelijkheid dat je de testen kunt afhalen.
  • Belangrijk is dat je wel het juiste test. Daarvoor moet je weten wat het gelopen risico is en welke test daar bij hoort. We hebben speciaal hiervoor een SOAtestwijzer ontwikkeld. Door de vragen te beantwoorden krijg je een advies wat te testen. Binnen 1 minuut weet je of je een SOA zou kunnen hebben en wat je dan moet testen.
  • Wil je geadviseerd worden door ons persoonlijk? Dan kan dat altijd door te mailen naar info@soapoli-online.nl of te bellen.

Soa verspreiden via app

Soa's. Geen gezellige gespreksstof voor een eerste date, maar wel een onderwerp dat je vroeg of laat zult moeten aankaarten met je nieuwe vlam. Er is nu een app die dat ongemakkelijke gesprek een stukje makkelijker maakt én tegelijkertijd checkt of je seksueel helemaal gezond bent.

De gratis nieuwe applicatie Healthvana geeft je advies over centra waar je je kunt laten testen en houdt je op de hoogte van je seksuele status. Geen belletjes of ritjes meer naar je arts, resultaten van de soatest stromen gewoon digitaal binnen. Handig: je kunt die resultaten met een druk op de knop direct doorsturen naar je vlam.

De app geeft resultaten voor syfilis-, gonorroe- en chlamydiatests meteen door wanneer deze binnen zijn. Test een gebruiker positief op HIV, zal deze uitslag nog steeds persoonlijk bij de dokter worden doorgegeven.

Healthvana wordt momenteel door de Aids Healthcare Foundation op drie Amerikaanse locaties getest, maar de ontwerpers hopen het concept snel uit te breiden.'

Geen reacties

Plaats een reactie