BLOG

terug naar het overzicht
Throwback eerste coronagolf; run op condooms
Tags: Veilige seks

Maart 2020 de eerste lockdown was een feit. Er werd niet alleen massaal wc papier gehamsterd; maar men bestelde ook massaal condooms. Hele grootverpakkingen gingen via de post naar de mensen thuis. 


We gingen op onderzoek uit. We vroegen het aan Richard Spooren van Condoom Anoniem:

 


 

Wij zagen een extreme stijging in SOAtesten maar wat zagen jullie terug in de aankopen Richard? 

 
Richard: 'In het begin van de 1e golf verscheen een alarmerend bericht in de media dat er een wereldwijd tekort aan condooms dreigt, dat zorgde direct voor een stijging in de verkopen van condooms.

 

Bericht 27 maart:
'Er dreigt een wereldwijd tekort aan condooms. Daarvoor waarschuwt de grootste producent van het anticonceptiemiddel, het Maleisische Karex Berhad. De oorzaak is de lockdown in het land. 
 
Eén op de vijf verkochte condooms ter wereld, van merken zoals Durex, wordt gemaakt door het Maleisische bedrijf. De producent heeft door de lockdown in de afgelopen tien dagen geen condooms meer gemaakt in zijn drie fabrieken in Maleisië. Daardoor is een tekort ontstaan van 100 miljoen condooms.'
Opvallend was ook dat er opeens veel meer grootverpakkingen verkocht werden. Gelukkig was het allemaal niet zo heftig en is de aanvoer van condooms in werkelijkheid geen probleem geweest. Wel zien we dat de zomerpiek (als jongeren zich voorbereiden op wilde vakanties) dit jaar een stuk minder was. Wel werden er wat meer toys verkocht. 

Verder zijn er meer erotische spelletjes verkocht... best begrijpelijk, aangezien je toch meer thuis bent en het gezellig wil maken samen. Ideale tijd om samen nieuwe dingen te ontdekken :-)'

Nu we in de tweede golf zitten zijn we benieuwd wat je nu terug ziet. En we zijn al helemaal benieuwd wat er gaat gebeuren als die 1,5 meter niet meer van toepassing is. 
Houd de corona-maatregelen in acht. Wil je tips hoe je veilige seks kunt hebben met het oog op een corona en / of SOA besmetting lees dan deze blog: seks in tijden van de corona crisisBronvermelding: rtlnieuws
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op donderdag 15 oktober 2020
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.