Tagged in: Veilige seks,

Maart 2020 de eerste lockdown was een feit. Er werd niet alleen massaal wc papier gehamsterd; maar men bestelde ook massaal condooms. Hele grootverpakkingen gingen via de post naar de mensen thuis. 


We gingen op onderzoek uit. We vroegen het aan Richard Spooren van Condoom Anoniem:

 


 

Wij zagen een extreme stijging in SOAtesten maar wat zagen jullie terug in de aankopen Richard? 

 
Richard: 'In het begin van de 1e golf verscheen een alarmerend bericht in de media dat er een wereldwijd tekort aan condooms dreigt, dat zorgde direct voor een stijging in de verkopen van condooms.

 

Bericht 27 maart:
'Er dreigt een wereldwijd tekort aan condooms. Daarvoor waarschuwt de grootste producent van het anticonceptiemiddel, het Maleisische Karex Berhad. De oorzaak is de lockdown in het land. 
 
Eén op de vijf verkochte condooms ter wereld, van merken zoals Durex, wordt gemaakt door het Maleisische bedrijf. De producent heeft door de lockdown in de afgelopen tien dagen geen condooms meer gemaakt in zijn drie fabrieken in Maleisië. Daardoor is een tekort ontstaan van 100 miljoen condooms.'
Opvallend was ook dat er opeens veel meer grootverpakkingen verkocht werden. Gelukkig was het allemaal niet zo heftig en is de aanvoer van condooms in werkelijkheid geen probleem geweest. Wel zien we dat de zomerpiek (als jongeren zich voorbereiden op wilde vakanties) dit jaar een stuk minder was. Wel werden er wat meer toys verkocht. 

Verder zijn er meer erotische spelletjes verkocht... best begrijpelijk, aangezien je toch meer thuis bent en het gezellig wil maken samen. Ideale tijd om samen nieuwe dingen te ontdekken :-)'

Nu we in de tweede golf zitten zijn we benieuwd wat je nu terug ziet. En we zijn al helemaal benieuwd wat er gaat gebeuren als die 1,5 meter niet meer van toepassing is. 
Houd de corona-maatregelen in acht. Wil je tips hoe je veilige seks kunt hebben met het oog op een corona en / of SOA besmetting lees dan deze blog: seks in tijden van de corona crisisBronvermelding: rtlnieuws
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI