Tags: Thuistesten,
“De populariteit van de SOA thuistest neemt toe”
 
De cijfers liegen er niet om. Tijdens de eerste lockdown stijgen de SOA test aanvragen via Soapoli-online.nl significant ten opzicht van vorig jaar. Bij de presentatie van het jaarverslag van Soapoli-online.nl is overduidelijk dat het aantal gebruikers van de online SOA testfaciliteit enorm gestegen is. Thuistesten is steeds meer de norm en draagt bij aan onnodig fysiek contact. 
 
Met het stijgende aantal testen verstrekt via Soapoli-online.nl, stijgt ook het aantal gevonden SOA. Meest gevonden SOA is nog altijd chlamydia. In de maanden maart tot oktober van dit jaar werd er in de piek 15%  van de testers die urine in stuurden een chlamydia infectie vastgesteld. Bij  swab afnames lag dat percentage iets lager, daar werd gemiddeld 12,5% positief getest. Na chlamydia is gonorroe de meest gevonden SOA. Ook hier is een duidelijke stijging in het aantal gevonden infecties ten opzichte van vorig jaar zichtbaar.
 
Marlous Lasschuyt, directeur van Soapoli-online.nl; “Het was een roalercoaster het afgelopen jaar. Door de lockdown kwam de reguliere SOA zorg grotendeels in het land stil te liggen.  Onder andere hierdoor is het volume aan gebruikers van onze dienstverlening met zo’n 50% gestegen”. Marlous Lasschuyt is naast directeur ook BIG geregistreerd verpleegkundige en bewaker van het zorgproces rondom de consument. “Ik ben echt trots dat we ons zorgsysteem zo efficiënt hebben ingericht, dat we hierdoor als vangnet kunnen fungeren. Klanten kunnen, als ze een SOA hebben en deze niet via de huisarts willen laten behandelen, ook via ons behandeld worden. Dit jaar hebben we met ons medische team 65% van de positief geteste consumenten ook via Soapoli-online.nl aan een SOA behandeling kunnen helpen. Uiteraard gebeurd dit volgens professionele richtlijnen, inclusief counseling over oa preventie en partnerwaarschuwing.”
 
Soapoli-online.nl is de grootste online aanbieder van SOA laboratorium testen in Nederland. De organisatie is opgericht door Marlous Lasschuyt en Klazien Visser, beiden BIG geregistreerd verpleegkundigen. 



Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI