Afgelopen vrijdag 15 januari 2015 las ik een bericht in de Telegraaf over een verpleger die door sociale omstandigheden niet met zijn SOA hulpvraag naar zijn huisarts durfde en zijn problemen op probeerde te lossen door voor zichzelf medicatie, op naam van anderen, uit te schrijven. Een kwalijke zaak natuurlijk, maar uit het verhaal spreekt ook de wanhoop van deze verpleger en het taboe op seks en SOA.

De verpleger verklaarde dat hij niet naar de huisarts durfde voor zijn geslachtsziekten. „Het was in de periode voor mijn coming out. Ik had het heel erg moeilijk. Mijn multiculturele achtergrond en mijn geloof speelden een grote rol in het ontkennen van mijn geaardheid.” citaat uit de Telegraaf van 15 januari 2015.

In de praktijk zien wij het vaak, de wanhopige zoektocht op internet naar een snelle oplossing voor een (mogelijk) SOA probleem. Want hoe zorg je nou dat als je een soa hebt je aan medicatie komt? Hoe voorkom je dat straks het halve dorp weet dat jij 'een geslachtsziekte" hebt (gehad), of hoe krijg je het voor elkaar dat je met regelmaat via je huisarts op soa getest kan worden zonder dat je bij de tweede keer een preek over veilig vrijen krijgt?

Misschien zit jij ook in een lastige situatie doordat je onbeschermde seks hebt gehad en je graag zekerheid wil over SOA. Of misschien ben je gewaarschuwd voor een SOA en heb je medicijnen nodig maar kan je deze vraag niet bij je huisarts neerleggen? Soapoli-online kan je in beide situaties ondersteunen. Via de website kan je discreet een soa test bestellen. Mocht het niet mogelijk zijn om je test thuis te ontvangen dan biedt Soapoli-online de mogelijkheid om je soa test af te halen. Kijk hiervoor bij Soa test afhalen in Gouda, Stolwijk of Veldhoven. Discreet en anoniem behandeld worden voor een SOA kan ook via Soapoli-online. Voorwaarde voor een soa behandeling is wel dat de SOA via Soapoli-online is getest en in ons laboratorium vastgesteld.

Je kan bij ons altijd anoniem terecht. Wij hebben geheimhoudingsplicht en behandelen met ons gedeelde informatie discreet. Ook kan je via Soapoli-online een zeer betrouwbare hiv-sneltest laten doen waarbij je binnen 20 minuten je uitslag hebt. Heb je klachten waarvan je vermoedt dat het een soa kan zijn en wil je deze door een arts laten beoordelen dan biedt Soapoli-online ook een consultmogelijkheid bij onze arts.

Heb je een SOA risico gelopen en weet je nog niet welke testen je nodig hebt bij het door jouw gelopen risico? Volg dan de SOA-testwijzer en ontvang direct een gratis SOA-test advies met bijbehorende kosten op je scherm. Kom je er niet uit of heb je liever gratis een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op door ons te mailen via info@soapoli-online.nl  of telefonisch via contact.

Geen reacties

Plaats een reactie