Een erotische massage, een massage waarbij je door een (bijna) naakte masseur of masseuse,  zelf in naakte toestand wordt gemasseerd roept achteraf nog al eens vragen op. Kan je door erotisch massage of door wrijven met je geslacht delen zonder te neuken bijvoorbeeld het hiv virus oplopen? Daarom in deze blog een antwoord op veel voorkomende vragen na een erotische massage.

Wanneer is een erotische massage een risico op SOA?

Een erotische massage is een risico voor SOA als; jouw penis, anus of mond in aanraking is geweest met de penis respectievelijk vagina, anus of keel van de masseur of masseuse. Doordat jouw slijmvliezen, dit is de natte huid waarmee je geslachtsdelen, mond en anus zijn bekleed in aanraking komt met het slijmvlies, sperma, vaginaal vocht of bloed van je (sekspartner) kan er overdracht van SOA ontstaan. Hoe zit dat? Op het slijmvlies kunnen bacterien zitten die SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen) zijn. SOA zijn onderverdeeld in SOA die worden veroorzaakt door bacterien en SOA die worden veroorzaakt door een virus. De bacteriele SOA, chlamydia, gonorroe en syfilis, zijn indien tijdig ontdekt goed te behandelen met een antibiotica kuur. Virale SOA, denk aan herpes simplex virus, hepatitis B en HIV vaak minder goed of niet te behandelen.

Loop je risico op HIV na een erotische massage?

Indien jouw slijmvlies in contact komt met bloed of sperma van de masseur of masseuse bestaat er een risico om hiv op te lopen. Heb je alleen slijmvliescontact dan is het risico op bacteriele SOA vele malen groter. Maak jij je zorgen over hiv? Laat je dan altijd testen. Lees hier meer over hiv.

Wanneer is een SOA-test geadviseerd als je een erotische massage hebt gehad?

  • als jouw slijmvliezen in contact zijn geweest met de slijmvliezen van de masseur/masseuse (penis-vagina contact, penis- anus contact, penis-mond contact, penis-penis contact). Ook wrijfcontact waarbij slijmvlies contact ontstaat is een risico voor overdracht.
  • als jouw slijmvliezen in contact zijn geweest met bloed, vaginaal vocht of sperma van de masseur of masseuse.
  • als er penetrerende seks, jouw penis is in de vagina, moond of anus geweest zonder gebruik van een condoom.

Twijfel je over je gelopen risico na een erotische massage, doe dan onze  SOA-testwijzer en kijk of een SOA test in jouw geval nodig is. Geeft de testwijzer je geen antwoord? Mail dan je vraag naar info@soapoli-online.nl

Tips voor een veilige erotisch massage:

  • Maak van tevoren afspraken met de masseur of masseuse over hoe ver je wilt gaan. 
  • Neem je eigen condooms mee en doe deze zelf om, mocht het op seks uitlopen.
  • Condooms en massage olie gaan niet samen, massage olie zorgt ervoor dat condooms scheuren. Ben je in een erotische stemming en hangt seks in de lucht? Neem dan even een douche om de olie van je af te spoelen, zo voorkom je dat het condoom scheurt.
  • Een condoom kan niet langer dan 15 minuten worden gebruikt, hou een oogje op de klok en wissel tijdig van condoom.
Geen reacties

Plaats een reactie