European class=
Tags: hiv,
Tijdens de European Testing Week vragen we aandacht vragen test-treat-prevent rondom hiv & soa. Soapoli-online draagt hier aan bij en deelt in deze blog alles over testen en het belang hiervan.

Waarom zou je een test op soa/ hiv moeten doen?

Staat jouw gezondheid ook op nummer 1 en vind je het belangrijk om zekerheid te hebben, dan is testen een goed optie. In het geval van seksuele gezondheid is testen nadat je risico hebt gelopen of meerdere wisselende partners een goede manier om te peilen of je daar onder nog gezond bent. Want "Meten is weten", dat is een duidelijk verhaal. 

5 situaties waarin een soa/hiv test doen verstandig is.

  1. Je hebt onveilige seks gehad.
  2. Je hebt veel wisselende sekspartners.
  3. Je hebt risicovolle seks gehad waarbij je meer risico loopt om hiv op te lopen (denk aan onbeschermd anale seks ontvangen).
  4. Je zit in een groep waarbij meer hiv voorkomt bijvoorbeeld je bent een man die seks heeft met mannen.
  5. Je hebt klachten die zouden kunnen wijzen op een soa of hiv infectie
  6. Je bent gewaarschuwd voor een soa of voor hiv.

Hoe weet je welke soa test nodig is?

SOA (seksueel overdraagbare aandoeningen) is een containerbegrip. Hieronder vallen verschillende soa als chlamydia, gonorroe, hepatitis B, etc. Er bestaan vele soorten soa, ze worden niet allemaal op dezelfde wijzen overgedragen. Daarom is een passend advies welke soa test in jouw situatie nodig is belangrijk. Heb je risico gelopen en je wilt uitsluiten dat je een soa hebt moet je natuurlijk wel de juiste test doen. Om hierin goed geadviseerd te worden kan je gebruik maken van de Soatestwijzer.

Waar kan je je op soa laten testen?

Wil jij een soa test dan kan je hiervoor naar je huisarts. Gratis testen via de soapoli van de GGD kan ook maar alleen als je in de doelgroep valt. Check hiervoor de website van de GGD in jouw regio. Wil je snel zekerheid en is de huisarts geen optie voor je maak dan gebruik van Soapoli-online. Soapoli-online heeft 10 jaar ervaring in het leveren in online soa zorg. Van advies, testen tot behandelen.

Is een lab thuistest net zo betrouwbaar als een test via de huisarts of GGD?

Thuis je afname doen is net zo betrouwbaar als een test doen via de huisarts of GGD. De analyse wordt uitgevoerd in een ISO gecertificeerd laboratorium. De begeleiding via Soapoli-online is aangepast op jouw wensen. Wil je geen contact en liefst zo anoniem mogelijk? Wij passen ons aan aan jouw behoeftes. Heb je vragen? Of wil je meer begeleiding, ook dan staan wij met ons team voor je klaar om je te helpen.



 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI