2014 is alweer even op weg en zijn in veel gevallen je goeie voornemens die je in januari had ook weer iets weggezakt. Daarom voor die mensen die zich hadden voorgenomen veilig te vrijen hier even weer een opfriscursus veilige seks.

Hoe je in je nieuwe relatie geen SOA krijgt:

Nog geen seks gehad maar zit dit er wel aan te komen. Onze tip ga in ieder geval de eerste 12 weken veilig vrijen tot je beiden een SOA onderzoek hebt gedaan. Veilige seks heb je als je tijdens het vrijen condooms gebruikt. Ook als je in je voorspel je partner pijpt, beft of zijn of haar kont likt is het belangrijk hiervoor een liklapje of condoom met een smaakje gebruikt. Ga je seksen (piemel in vagina of piemel in kont) doe dan zeker een condoom om en gebruik glijmiddel. Als je beiden getest bent en de uitslagen zijn goed dan kun je zonder condoom seksen, mits je geen seks met anderen hebt.

Condooms voorkomen SOA

Condooms zijn de manier om een seksueel overdraagbare aandoening te voorkomen. Toch zijn er nog zat mensen die zonder condoom seksen omdat ze het lastig vinden een condoom te gebruiken. Of omdat hun partner het gebruik van condooms ziet als uiting van wantrouwen dat hij of zij eerder iets zou kunnen hebben opgelopen. Natuurlijk kan je allerlei gedachten hebben bij condooms alleen is het wel echt de manier om SOA te voorkomen. Tip: blijf bij je eigen standpunt als jij veilige seks belangrijk vindt en laat je niet overhalen tot onveilige seks. Helemaal geen zin in het gebruik van condooms en geen zin in een SOA? Dan is het aller slimst om in de eerste 12 weken van je relatie geen seks met elkaar (of anderen) te hebben, tot je beiden getest bent op SOA. Een soa test kan je aanschaffen via onze webshop, weet je niet welke SOA test je nodig hebt? Maak dan gebruik van onze SOA testwijzer en ontvang gratis een advies op maat.

Geen reacties

Plaats een reactie