De soapoli van de GGD Amsterdam moet mensen een soa test weigeren omdat de subsidieregeling voor aanvullende seksuele gezondheid is teruggebracht en er hierdoor meer dan 40.000 consulten kunnen worden gedaan. Mensen die zich aanmelden bij de soapoli Amsterdam worden niet geholpen maar naar hun huisarts verwezen voor een soa test. Vanaf 1 oktober worden duizenden mensen door de GGD Amsterdam geweigerd die zichzelf willen laten controleren op geslachtsziekten. Volgens de GGD gaat het op jaarbasis om 2600 mensen, ofwel 6000 consulten.

Jongeren tussen de 20 en 25 jaar kunnen niet langer automatisch meer terechtkunnen voor soa-onderzoek op de soapoli. Dit geldt ook voor mensen van buiten het werkgebied van de GGD Amsterdam. Zij worden verwezen naar hun lokale GGD of huisarts.

Heeft de GGD jou ook verwezen naar je huisarts, maar wil je om persoonlijke redenen liever niet naar de huisarts? Doe dan een soa test via Soapoli-online. Soapoli-online is een betrouwbaar en betaalbaar alternatief als het om soa testen gaat. Via Soapoli-online kan je een soa test bestellen die jezelf thuis kan afnemen. Het afgenomen materiaal stuur je naar het laboratorium van Soapoli-online en binnen 3 werkdagen na na aankomst van je materiaal ontvang je de uitslag van je SOA test. Heb je een SOA? Dan kan Soapoli-online je ook helpen met de behandeling van de SOA.

Weet je niet zeker of je risico op SOA hebt gelopen of weet je niet welke SOA test je moet laten afnemen? Volg dan de SOA-testwijzer; en ontvang binnen enkele stappen je testadvies op het scherm. Mocht je persoonlijk advies willen dan kan je telefonisch contact opnemen.

2 reacties
Maaike
woensdag 27 januari 2021
Ik wou graag een soa test zelf thuis doen.

Klazien Visser
woensdag 27 januari 2021
Beste Maaike,

Je kan via Soapoli-online thuis testen op SOA. Belangrijk dat je eerst kijkt wat je risico is en of er een SOA test geadviseerd is. Bekijk onze https://www.soapoli-online.nl/soatestwijzer
voor een advies, ziet dan ook vanaf wanneer je betrouwbaar kan testen als dat nodig is.

groet, klazien

Plaats een reactie