19-11-2019 '
Jonge Democraten willen gratis soa-testautomaat in Utrecht'

'Soa-testen uit de muur trekken. Als het aan de Jonge Democraten ligt wordt dit gratis mogelijk in Utrecht. De soa-testautomaat zou een tijdelijke oplossing kunnen zijn voor de lange wachttijden bij de GGD.

De wachttijden voor gratis en anonieme soa-testen bij de GGD in Utrecht zijn al langer een probleem. Hoewel de zorg wel gewaarborgd is, vindt de jongerenbeweging van D66 dat het nodig is om een tijdelijke oplossing te bedenken.'

Een afspraak bij de huisarts, waar de testen niet anoniem zijn en ook geld kosten, zou voor sommige groepen namelijk een stap te ver zijn. De jongerenbeweging zou daarom graag zien dat er een soa-testautomaat in Utrecht komt met thuistesten.

Snel

“Het is belangrijk dat er snel een tijdelijke oplossing komt voor het capaciteitsprobleem bij de soa-poli, zodat in ieder geval de risicogroepen zich kunnen laten testen. Want een soa is niet alleen voor jezelf vervelend, je kan er ook anderen mee besmetten”, aldus Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht.

Commerciële soa-testautomaten staan al in andere steden. De Jonge Democraten Utrecht willen echter dat de gemeente in samenwerking met de GGD zorg draagt voor de komst van deze automaat. “De gemeente moet iedereen die niet met een soa naar de huisarts durft te gaan de kans geven zichzelf te testen.”

We zijn benieuwd of de jonge democraten Utrecht dit voor elkaar gaan krijgen. Het is een grote kostenpost voor de gemeenten en er is geen begeleiding als dat niet ook ingekocht word. 

Wil jij je graag testen op SOA? Het liefst anoniem en zo snel mogelijk je uitslag? De SOA testen van Soapoli-online liggen bij Service apotheek Koert. De medewerkers van deze apotheek zijn zeer kundig en kun jij discreet verder helpen mocht je nog vragen hebben. 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI