BLOG

terug naar het overzicht
Heb ik gonorroe?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Denk jij dat je gonorroe hebt? Of ben je gewaarschuwd en is het belangrijk dat je snel weet of je besmet bent met gonorroe? Heb je onveilige seks gehad en heb je klachten? Dan wil je snel zekerheid of je gonorroe of een andere SOA hebt. Kies dan voor een laboratorium test op gonorroe test van Soapoli-online. Alle soa testen van Soapoli-online kan je eenvoudig zelf afnemen. Bestel je soa test via onze website of haal je test anoniem af op 1 van onze afhaallocaties. Het afnemen van je gonorroe test is eenvoudig en heel goed zelf uit te voeren. In je toegestuurde of afgehaalde pakket zit een afname-instructie en de materialen om de soa test af te nemen en terug te sturen naar ons laboratorium. Binnen drie werkdagen na aankomst in ons laboratorium ontvang je van ons je uitslag.

Gonorroe is een bacterie die via slijmvlies wordt overgedragen. Risico op gonorroe loop je als je keel, vagina, penis en of anus in contact met de keel, vagina, penis en of anus van een sekspartner. Condooms voorkomen een infectie met gonorroe echter als je tijdens de seks wel onbeschermd contact hebt, ook al is het kort kan je wel een soa oplopen.

Gonorroe klachten bij mannen

Mannen  
Plasbuis/ penis 90-95% heeft geen klachten
  De helft van de overgebleven 10% van de mannen heeft last van pijn bij het plassen en/ of afscheiding uit de plasbuis.
   
Keel 90% geen klachten
   
anaal 85% geen klachten
  12%  slijmerige afscheiding uit de anus en/of 7 % anale pijn/ongmak
  ook jeuk en irritatie kunnen voorkomen 

 

Gonorroe klachten bij vrouwen

Vrouwen  
Vaginaal infectie van het baarmoederhalsslijmvlies dit verloopt zonder klachten

  
  50% heeft vaginale afscheiding
  12% ervaart pijn  bij het plassen
  zelden tussentijds bloedverlies of meer bloedverlies dan anders tijdens de menstruatie
   
Keel 90% geen klachten
   
Anaal 85% geen klachten
  12%  slijmerige afscheiding uit de anus en/of 7 % anale pijn/ongmak
  ook jeuk en irritatie kunnen voorkomen 

 

Gonorroe behandeling

Als er een gonorroe infectie is vastgesteld wordt deze in de meeste gevallen behandeld door het toedienen van een antibiotica injectie. Na behandeling van de gonorroe infectie kunt u na een onveilig contact opnieuw besmet worden met gonorroe. Het is van belang om sekspartners altijd te waarschuwen zich te laten testen op gonorroe.

Wanneer op gonorroe testen

Heb je onbeschermde seks gehad of het condoom is gescheurd. Wacht dan minimaal 10 dagen voor je een gonorroe test doet. Eerder op gonorroe testen is niet betrouwbaar. 

Testen op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.  

                                                    

Geplaatst door: Klazien Visser op donderdag 21 januari 2016
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie