“Herleef de passie, begin een affaire” zo klinkt de boodschap van een website die je faciliteert om vreemd te gaan. Je maakt een profiel aan op hun site en je komt in contact met andere mensen die ,net als jij, gevangen zitten in hun relatie en op zoek zijn naar passie en avontuur.

Na jaren werkzaam te zijn geweest op de SOA poli ben ik wel wat gewend op het gebied van seksescapades van mensen. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer in contact kwam met een stel swingers; ik dacht dat ze van dansen hielden. Maar na het horen van deze reclame moest ik toch even nadenken. Dat er vreemd word gegaan, daar kijk ik niet zo van op. Op de SOA poli heb ik veel mensen gezien die voor de zekerheid wilden testen na een slippertje. Maar reclame maken om vreemd te gaan en hierin te faciliteren….tja das toch even andere koek. Niet zozeer dat ik voor monogamie sta, want ik vind dat iedereen moet doen waar hij/ zij gelukkig van wordt, zolang het andere mensen maar niet kwetst. Daarbij denk ik vanuit mijn professie: 'realiseren die mensen zich ook wel dat ze allerlei risico lopen?’ En daarmee bedoel ik niet het risico dat ze lopen om betrapt te worden; maar het risico op geslachtziektes. Een opgelopen SOA kunnen zij ook aan hun eigen partner doorgeven. Dan komt het dus alsnog uit.

Op dit soort sites staat alles in het teken van anonimiteit en het onherleidbaar zijn. Maar over hoe je je moet beschermen tegen de geslachtsziekten wordt met geen letter gerept. Daarom grijp ik deze kans aan om iedereen op het hart te drukken: ‘Als je dan toch vreemd gaat, doe het dan zo ‘gezond’ mogelijk’. Ga je daten neem dan condooms mee…ook al heb je niet de intentie om te seksen, je weet maar nooit. En ga er niet van uit dat je minnaar of minnares geen SOA kan hebben omdat hij/zij ook getrouwd is. Het kan best zijn dat hij/ zij zich regelmatig laat testen, maar ook dit biedt geen garantie. Heb je toch onbeschermde seks gehad….ga niet vrijen met je vaste partner tot je zeker weet dat je geen SOA hebt! Deze zekerheid krijg je alleen door je te testen op SOA. Better safe than sorry.

Geen reacties

Plaats een reactie