Heb je onbeschermde seks, zoals zonder condoom, met wisselende partners gehad? Dan loop je de kans een soa op te lopen. Uit onderzoek blijkt dat mannen iets vaker dan vrouwen zonder condoom seks hebben. Twintigers nemen het risico het vaakst op de koop toe: bij mannen ligt het percentage onbeschermde seks iets hoger dan bij vrouwen.

Heb jij ook wel eens onveilige seks gehad en vraag jij je af hoe groot de kans op soa na 1 keer onveilig seks gehad te hebben is? Wij hebben de besmettingskans per soa voor je uitgewerkt.

Besmettelijkheid chlamydia

Voor chlamydia is de kans dat je het overgedragen krijgt als man van een vrouw 28%. De kans dat je het als man naar vrouw overdraagt is 45%.

 

Besmettelijkheid gonorroe 

De kans op gonorroe na eenmalig onbeschermd vaginaal seks van vrouw naar man wordt geschat op 20-30%. En de kans dat je het van man overdraagt op een vrouw 50-90%.

Heb je met deze partner vaker seks dan nemen de kansen toe tot ongeveer 50% bij vrouw naar man en 90% bij man naar vrouw.

Besmettelijkheid syfilis 

De kans dat je syfilis oploopt als je partner een syfilis wondje heeft en jouw slijmvliezen hiermee in aanraking komen wordt geschat op 30%. Er is bij syfilis geen verschil tussen mannen en vrouwen.

 

Besmettelijkheid hiv 

De gemiddelde besmettingskans bij een éénmalig onveilig heteroseksueel contact met iemand die geïnfecteerd is, wordt geschat tussen de 0.014%. De sekstechniek, bijvoorbeeld het ontvangen van anale seks zonder condoom, verhoogt de kans om hiv op te lopen met 0,1-3%.

Het condoom is nog steeds het enige middel (buiten seksuele onthouding) om jezelf tegen soa te beschermen. Denk je symptomen van een soa te hebben? Doe de Soa-testwijzer, voor meer zekerheid of jouw gezondheid.

72 reacties
Koor
donderdag 16 september 2021
Ik heb 7 dagen geleden onveilig sex met een man ik ben niet van klaagekomen in zijn mond of in zijn kont, well vingeren, tongen zonen pijpen ass play geweest, ik maak me zorgen over besmetting. Hij heeft lang me lang gepijpt. Ik heb hem ook gepijpt... Heb ik kans gelopen op hiv besmetting??

Klazien Visser
donderdag 16 september 2021
Beste Koor,

De kans om hiv op te lopen via de sekstechnieken die je beschrijft is klein. Blijf je onzeker dan zou ik je adviseren te testen. Je kan als je een grote angst voor hiv hebt en je hebt seks als man met andere mannen overwegen om via je huisarts of GGD een PrEP behandeling te vragen. PrEP verkleint de kans om hiv te lopen.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Julia
zondag 19 september 2021
Ik heb gisteren onveilige seks gehad met een man. We hebben geen voorwerk gedaan, puur penetratie en we zijn allebei niet klaargekomen. Hoe groot is de kans op een besmetting?

Marlous Lasschuyt
maandag 20 september 2021
Beste Julia

Als je onveilige seks hebt gehad dan is er een kans op een overdracht van soa als een van de 2 die heeft. Testen is aan te raden.

Groet Marlous

Marco
donderdag 30 september 2021
Beste lezers,
heb afgelopen zondag ochtend 06:00 ongeveer seks gehad met een travo, anaal en onveilig, ik was wat aan de dronke kant maar voor zover ik weet heb ik geneukt, en ben ik gepijpt en heb ik gebaft, de persoon is voor mij een onbekende via internet in contact gekomen, ik heb diegene dag erna nog gevraagd hoe het zit qua ziektes en die vertelde me dat ie regelmatig word gechekt omdat ie een hart/nier patient is, maar ik maak me evengoed zorgen omdat ik omdat ik precies na 3 dageb koortsig ben geworden en wat gewrichtspijn heb, ik wist niks van een pep kuur kom ik nu pas achter op het internet anders had ik het zeker gedaan, ben ook vrij gestrest en ben bang om wat over te brengen aan mn vrouwtje, wat kan ik het beste doen wanneer testen? Wat is mijn kans op hiv met deze klachten zo snel? Alvast bedankt

Marlous Lasschuyt
vrijdag 1 oktober 2021
Beste Marco

Was het veilig? Het is goed je te laten testen. We hebben een hiv rna test die zou je na 10 dagen in Gouda kunnen laten afnemen. Chlamydia en gonorroe kan na 14 dagen betrouwbaar getest worden.

je zou ook even de GGD kunnen bellen voor advies.

Groet Marlous

Angel
maandag 18 oktober 2021
Hey,

Ik had een tijd geleden onveilige vaginale seks met een onbekende. Na 4 weken getest op soa’s en die resultaten waren negatief. Is een negatieve test op hiv na 30 dagen betrouwbaar? (Was een bloed test). Of test ik me voor alle zekerheid nog eens opnieuw.

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Klazien Visser
maandag 18 oktober 2021
Het is afhankelijk van wat voor soort hiv test je hebt laten uitvoeren om te kunnen zeggen of deze na 30 dagen betrouwbaar is. Je kan het beste contact opnemen met de organisatie waar je je getest hebt om dit na te vragen.

groet, Klazien

Sjoerd diemen
zondag 31 oktober 2021
Ik heb laatst iemand letterlijk 10 sec gepijpt en die gene is niet klaargekomen . Ikheb alles uitgespuugd. Niks doorgeslikt en er was echt amper voorkocht. Die gene is niet in mijn mond klaargekomen of iets dergelijks.
Hij heeft me vervolgens afgetrokken en ben zelf niet gepijpt . Is de kans groot op een soa/hiv

Klazien Visser
maandag 1 november 2021
De kans dat je via orale seks hiv oploopt is nihil. Blijf je twijfelen of ongerust zijn dan adviseren we je een hiv test te doen zodat je zekerheid hebt. https://www.soapoli-online.nl/webshop/hiv/hiv-test

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Thomas
maandag 22 november 2021
Beste

Ik ben 2 dagen geleden gepijpt zonder condoom en ik heh haar gevingerd ik haar vagina en anus en we hebben gekust en getongd. Dit is alles van sex sinds mijn laatste bloedondezoek dat goed was. Ik moet plots vandaag een spermastaal afgeven voor een IVF voor mijn vaste partner. Waar moet ik mij zorgen om maken en wat best te doen nu en waar moet ik schrik voor hebben.

Marlous Lasschuyt
maandag 22 november 2021
Beste

Je kunt dit het beste bespreken bij de kliniek. Ik ken hun richtlijnen niet goed.

Groet Marlous

D
maandag 24 januari 2022
Ik heb 4 jaar geleden een keer onbeschermd seks gehad..
kan ik daar nog een soa van oplopen?

Klazien Visser
maandag 24 januari 2022
Beste D,

Je kan een soa lang bij je dragen, of dit jaren is kan ik je niet met zekerheid zeggen. Indien je zeker wilt zijn adviseren we je een test te doen.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Sam brug
maandag 18 april 2022
Een jongen die ik ken heeft zich getest op een soa en had niks. Hij heeft iemand anders geneukt en paar werken later mij. Wij hadden beide nog niks gedaan. Kan ik dan een soa krijgen door onveilig seks?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 19 april 2022
Beste Sam,

als jullie beiden betrouwbaar zijn getest ( bij de GGD, huisarts of bij ons) en alles is uitgesloten (zie onze Soatestwijzer https://www.soapoli-online.nl/soatestwijzer)
dan kun je geen soa meer overdragen.

Groet Marlous
Soapoli-online

Martijn
donderdag 23 juni 2022
Ik heb 4 dagen geleden sex gehad met een vrouw (veilig) echter heeft zij mij ook gepijpt (onveilig) nu is zij positief getest op chlamydia.
Hoe groot is de kans dat ik chlamydia heb, en is het verstandig om direct met antibiotica te beginnen als de kans aannemelijk is. Ik zit namelijk in het buitenland en kan nu niet direct testen. Maar wil wel een full blown infectie voorkomen.

Klazien Visser
donderdag 23 juni 2022
Beste,

De kans dat je chlamydia oploopt van een eenmalig sekscontact is niet heel groot. Ik zou je adviseren even af te wachten en dan 14 dagen na dit contact te testen. Antibiotica nemen als je niet met zekerheid weet of je een soa hebt is slecht voor je lijf/ je gezondheid.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Jason
maandag 11 juli 2022
Beste Soapoli,

3 maanden geleden heb ik eenmalig onveilige sex gehad. Ze heeft mij gepijpt zonder condoom en daarna ben ik in haar vagina klaar gekomen. Max 2 minuten in haar.....Hoe groot is de kans dat we beiden een soa hebben?

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 11 juli 2022
Beste Jason,

Als een van jullie op dat moment een soa had dan heeft de ander dat kunnen oplopen. Testen is de enige mogelijkheid nu te ontdekken of jullie geen soa hebben. https://www.soapoli-online.nl/webshop

Rijna
maandag 26 september 2022
Hi, ik ben bang dat ik chlamydia heb (ik heb alle symptomen) hoe groot is de kans dat ik dit over gedragen heb op een man als ik 1 keer onveilig vaginaal sexcontact met hem gehad heb?

Marlous (verpleegkundige)
maandag 26 september 2022
Beste Rijna,

die kans is er. Belangrijkst is dat jij je zsm laat testen. Dan kan je hem daarna inlichten als de uitslag inderdaad positief is.

J
maandag 3 oktober 2022
Ik ben gepijpt zonder condoom
Door een vrouw niet deepthroath hoe groot is de kans op chlamydia oh gonorroe?

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 4 oktober 2022
Beste J

als zij een chlamydia of gonorroe in de keel had dan zou dat overgedragen kunnen zijn, Even testen geeft dan de meeste betrouwbaarheid.

Groet Marlous

Kristof
zondag 9 oktober 2022
Maandag 3 oktober was ik uitgenodigd door een stel. Ze heeft me oraal bevredigd zonder condoom. Daarna condoom aan en penetratie gedaan. Ik heb het vermoeden dat ze in het heetst van de strijd de condoom heeft uitgedaan. Ik moet ook zeggen dat mijn erectie wat verdwenen was toen ik het gemerkt heb. Ik heb toen onmiddellijk alles afgebroken, maar weet niet goed hoe lang mijn penis zonder condoom vaginaal/anaal bij haar binnen is geweest. Ik heb echt heel veel schrik en wil zo snel mogelijk uitsluitsel. Wanneer kan ik de snelste test doen? Wat is de kans als ze HIV heeft dat ik het ook heb?

Klazien Visser (verpleegkundige)
zondag 9 oktober 2022
Het is lastig een kansberekening te geven over hiv of soa. In het geval dat je onveilige seks hebt gehad zou ik je adviseren te testen zodra de window fase voorbij is. Voor chlamydia en gonorroe is de windowfase 14 dagen als je via Soapoli-online test. Hiv en syfilis kan je testen 4 weken na een onveilig risico en hepatitis B 8 weken na een risico.

Voor een volledig advies adviseer ik je onze soa testwijzer te doen, daar zie je ook exact vanaf wanneer je betrouwbaar kan testen.

groet, klazien

V
maandag 10 oktober 2022
Hoi, ik heb laatst onveilig seks gehad met een dame. Ze heeft mij gepijpt en er is seks geweest. Duurde niet lang, en ben ook niet klaargekomen. 5 weken later hoorde ik dat ze besmet was met chlamydia. Graag wil ik weten hoe groot de kans is op chlamydia na deze situatie. Alvast bedankt!

Marlous (soa verpleegkundige)
dinsdag 11 oktober 2022
Beste V

Die kans is dan aanwezig helaas. Je kunt het beste je laten testen en zeker zijn dat je niets hebt opgelopen toen.

J
dinsdag 11 oktober 2022
Hoi, is de behandeling voor vrouwen en mannen bij chlamydia hetzelfde? Zo ja, wat voor behandeling krijgen beide?

Marlous (soa verpleegkundige)
dinsdag 11 oktober 2022
Nee die is verschillend en ook afhankelijk van de antwoorden die je geeft op de medische vragen die gesteld worden.

Jos
vrijdag 14 oktober 2022
Hey
Bedoelen ze hier met 1 maal seksueel contact dat de piemel een keer is binnen geweest of gwn seks hebben gehad 1 keer maakt niet uit de duur. En beschermd een condoom goed tegen hiv want heb het laatst seks gehad met een prostitué en we hebben een condoom gebruikt. Maar voel mij er toch niet gerust in. Kan ik hiv hebben. Want mijn piemel is af toe slap geworden en dan heeft ze hem terug moeten hard maken met de hand en de condoom er terug over gedaan.

Klazien Visser (soa verpleegkundige)
vrijdag 14 oktober 2022
De kans bij een eenmalig sekscontact, uiteraard is je risico lager als het om een slijmvliescontact heel kort was.
Een condoom beschermd het beste tegen een hiv infectie. Blijf je ongerust dan kan je natuurlijk altijd voor de zekerheid even een testje doen. Testen op hiv via Soapoli-online kan betrouwbaar vanaf 4 weken na een onveilig sekscontact.

Anoniem
maandag 14 november 2022
Hoi, 4 maanden geleden heb ik een massage ontvangen, waarbij ik ben afgetrokken zonder condoom. Tijdens het aftrekken heb ik haar gevingerd. Na het vingeren heb ik mezelf nog proberen af te trekken tot een orgasme wat niet is gelukt. Vorige maand heb ik mezelf al laten testen op Chlamydia en Gonnoroe en de uitslag was negatief. Desondanks blijf ik piekeren. Wat moet ik nu doen?

David
donderdag 26 januari 2023
ik heb 2 jaar gelden iemand gepijpt zonder condoom hij is wel klaar gekomen in mijn mond. heb alleen nooit symptomen van een soa gehad

Klazien (soa verpleegkundige)
vrijdag 27 januari 2023
Mocht je ongerust zijn over dit contact kan je je het beste laten testen op SOA. Als je als man seks hebt met mannen is periodiek een soa check-up doen aan te raden.

Jay
vrijdag 3 februari 2023
Vandaag sex gehad met een man, ik doe het altijd veilig. Echter, hij is in mij klaargekomen tijdens anale sex. Achteraf bleek de condoom nog in mijn anus te zitten. Hij heeft een prostaat operatie gehad en kan dus niet meer klaar komen. Dus er is geen sperma aan te pas gekomen. Hoe groot is de besmetting op eventueel hiv?

Patrick
maandag 10 juli 2023
Ik heb sex met 2 vrouwen. We zijn alle 3 getest op hiv en negatief. Ook getest op soa en ook alles negatief . Kunnen we nu trio onbeschermd doen?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 10 juli 2023
Een soa test is een moment opname en zegt iets over het niet hebben van een soa 2-4 weken voorafgaand aan het uitvoeren van de soa test.

Sammetje
donderdag 13 juli 2023
Ik heb laatst anaal seks gehad met mij partner, wij weten allebei dat we geen hiv hebben. kan je alsnog hiv krijgen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 14 juli 2023
Beste Sammetje

als jullie beiden geen hiv hebben kun je dat ook niet aan elkaar geven.

Syl
vrijdag 21 juli 2023
Hoi,

Ik had een tijd geleden onveilige vaginale seks en oraal met een man een paar keer (zelfde persoon). Na 4 weken getest op soa’s en resultaten waren negatief. Is een negatieve test op hiv na een maand ook betrouwbaar? Was een bloed test van de GGD

Klazien (soa verpleegkundige)
vrijdag 21 juli 2023
Je kan voor de window-fase die de GGD aanhoudt het beste even de GGD waar je getest bent bellen en aldaar deze vraag stellen. Zij kunnen je daar meer duidelijkheid over geven.

Stefan
donderdag 27 juli 2023
Heeft een vrouw minder kans op een soa als de man niet in haar klaarkomt?
D.w.z. als er wel zonder condoom wordt gepenetreerd maar vóór het klaarkomen een condoom wordt gebruikt?

Maakt het nog uit hoe lang de vrijpartij duurt?

Marlous (soa verpleegkundige)
donderdag 27 juli 2023
Beste Stefan,

tja lastig te zeggen. Heb je heel veel chlamydia bacteriën op dat moment bij je dan is een overdracht sneller gebeurd. Mijn advies is testen, dan weet je het zeker

Anoniem
zaterdag 12 augustus 2023
Hoi,

Ik heb een vrouw gezoend en zij heeft mij gepijpt met condoom. Hoe groot is de kans dat ik soa oploop?

We hebben geen seks gehad (penetratie) alleen gezoend en zij heeft mij gepijpt met condoom.

KLazien (soa verpleegkundige)
zondag 13 augustus 2023
Via orale seks met condoom kan je geen soa oplopen, zoenen is geen risico om een soa op te lopen.

Ils
vrijdag 18 augustus 2023
Ik heb iemand gepijpt, hij is klaar gekomen in mijn mond het was niet veel en heb het meteen uitgespuugd. Is er dan kans op hiv?

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 21 augustus 2023
Beste Ilse

HIV overdracht via orale seks is verwaarloosbaar klein. Chlamydia en gonorroe zijn een stuk besmettelijker

Jelmer
dinsdag 29 augustus 2023
Hallo,
Ik ben een jongen van 24 en heb net onveilige sex gehad met een man. Hij zag er erg netjes en verzorgd uit en had gewoon een vrouw. Ik heb hem niet gepjjpt wel getrokken en hij heeft 1 minuut mijn voorzichtig anaal genomen. Hij is niet klaar gekomen. Nu maak ik mij toch zorgen. Hoe groot is de kans op hiv.

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 29 augustus 2023
Lastig te zeggen hoe groot de kans is; misschien kan je contact opnemen met de GGD afdeling infectieziekten in je regio om te bepalen of je maatregelen moet nemen.
Zou je sowieso adviseren om jezelf te laten testen op chlamydia en gonorroe anaal en syfilis en hiv. De periode die je aan moet houden om betrouwbaar te testen kan je vinden in de fouter onder "Kwaliteit van onze testen"

Erik
dinsdag 26 september 2023
Ik heb seks gehad met een man aan de prep, De condoom zelf was gescheurd, en ben zelf geheel clean ?? Hoe groot is de kans op een soa ?? Nog een week voor een test ?? Lichte stress !!

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 27 september 2023
Beste Erik

Het is verstandig te testen. Let goed op de windowperiod. Bij Soapoli-online kan je chlamydia en gonorroe na 14 dagen testen. Syfilis en hiv na 4 weken

Hans
zondag 15 oktober 2023
Hey
Ik heb 11 dagen geleden na stappen onveilig sex gehad met een vrouw en ze heeft me ook gepijpt. Ik ben niet in haar klaar gekomen. Sinds 3 dagen heb ik last branderig gevoel tijdens ( vooral ochtend ) plassen en vanochtend zag ik ook wat slijm uit mijn penis maar niet veel. Heb ik soa? Kan ik alvast testen en misschien alvast een antibiotica kuur krijgen? Ik heb 2 dagen na sex met haar ook sex met mijn vriendin gehad. Nu is zij op vakantie en maak im me heel veel zorgen of zij het ook heeft en wat we moeten doen..

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 16 oktober 2023
Beste Hans

ik raad je aan te testen op chlamydia en gonorroe. Je kunt nu al testen, is het positief dan kunnen we meteen behandelen. Test je negatief dan moet je de test na de verstreken 14 dagen herhalen.

Hans
dinsdag 24 oktober 2023
Ik heb seks gehad met een prostituee. Neuken en pijpen is met condoom gebeurd. Ze heeft alleen 2 a 3 keer aan mijn eikel gelikt. Heb ik een grote kans op een Soa?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 24 oktober 2023
Likken is een klein risico op een soa. Wil je zekerheid dan kan je het beste een urine test doen op chlamydia en gonorroe. Aanvullend een syfilis test.

Edward
woensdag 20 december 2023
Hey,
Ik heb iets langer als 1 week geleden seks gehad met een prostituee. Ik heb een condoom gebruikt maar we hebben elkaar wel licht op de lippen gekust met gesloten mond. Moet ik mij nu ergens zorgen om maken? Het leek wel alsof ze erg voorzichtig was voor soa's.

Klazien (soa verpleegkundige)
woensdag 20 december 2023
Je hebt veilige seks gehad geef je aan; dan is er geen risico op een soa. Van een kus op de lippen (mond) loop je geen soa op.

Roy
dinsdag 30 januari 2024
Goedemorgen, vorige week was ik in een sexsauna en heb ik gebruik gemaakt van een gloryhole.
Daar ben ik niet langer dan 10 seconden door iemand gepijpt zonder klaar te komen.
Meteen dezelfde middag en dagen erna heb ik de symptomen van een soa zoals ze overal beschreven staan. Hoe groot is de kans op bijvoorbeeld gonorroe?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 30 januari 2024
Lastig te zeggen hoe groot de kans is dat je gonorroe hebt opgelopen; in het geval van klachten en een onbeschermd contact zou ik je zeker adviseren te testen. Bij klachten kan je eerder testen, is de uitslag negatief dan de test 14 dagen laten herhalen. Probeer in de tussentijd onbeschermd contact te vermijden als dat kan.

Ylona
dinsdag 13 februari 2024
Hi, is het onverstandig om seks te hebben met iemand (man) die geen soa test heeft gedaan? (Ik ben een hetero vrouw).
We doen wel met condoom en voor nu geen klachten oid. Beschermt een condoom genoeg mocht een van ons tóch een soa hebben opgelopen ooit? (Zonder klachten dus, maar ik lees dat klachten voor sommige soa’s pas na jaren tevoorschijn kunnen komen.

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 14 februari 2024
Beste Ylona,

Condoom beschermt zeker goed. Gebruik hem ook bij orale seks. Jullie kunnen je tzt samen laten testen weet je waar je aan toe bent en weet je zeker dat je niets kunt oplopen

Boris
vrijdag 1 maart 2024
Hallo

Ik zit met een prangende vraag. Misschien ben ik mezelf gek aan het maken maar heb iets gedaan waar ik spijt van heb. Ik heb enkele dagen geleden eenmalig seks gehad met een transseksueel. Alles is met condoom gebeurd. Ze heeft mij heel even gepijpt waarna ik bij haar anaal ben binnengedrongen. Ik ben in enkele seconden klaargekomen. Ik heb er achteraf goed op gelet om voorzichtig het condoom te verwijderen. Ik heb toen het condoom nog goed bekeken en zag dat het zaad mooi opgevangen was in het topje. Echter maak ik mij nu toch zorgen of er al dan niet misschien een gaatje in zou gezeten hebben. Terwijl ik ervan uitga dat dit niet het geval was maar toch maak ik mezelf gek. Ik stel hiermee misschien een domme vraag maar zou ik nu een soa kunnen opgelopen hebben?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 2 maart 2024
Beste Boris

Zo te lezen is dit heel veilig gebeurd. Niet malen erover want je hebt het toen goed gecheckt

Filip
zaterdag 16 maart 2024
Hallo.
Ik heb gister contact gehad met een sekswerker, en maak me nu zorgen over mogelijke HIV besmetting. Ik ontving oraal zonder bescherming, en deed daarna aan vaginale penetratie, met condoom, maar de condoom zat nog vast in haar toen ik eruit ging, geeft dit extra risico, telt dit als onveilig? Wat zijn de kansen dat ik besmet ben en hoef ik me zorgen te maken? Ik doe dat allesins wel enorm, het levert wel wat stress op. De reden dat ik me zorgen maak is ook omdat ze uit Rusland komt en het daar wel vaker voorkomt, ookal zegt ze het niet te hebben wanneer ik ernaar vraag.

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 18 maart 2024
Er is een risico. Ik zou je adviseren 14 dagen na het onveilige contact een urine test op chlamydia en gonorroe te doen. Syfilis en hiv kan je via de Soapoli-online test via bloed testen. Mocht je erg over hiv inzitten kan je ook de test doen die je na 14 kan doen zie https://www.soapoli-online.nl/webshop/syfilis-en-hiv/hiv-1-rna-test.
Indien je hepatitis B gevaccineerd bent hoeft dit niet getest te worden, heb je geen hepatitis B vaccinatie dan is het verstandig deze ziekte ook uit te sluiten.

Filip
maandag 18 maart 2024
Dankjewel voor het antwoord. Ik ga me binnen de 14 dagen laten testen. Wat zijn de kansen, moet ik me zorgen maken? Telt het als onveilig als de condoom vast zat in haar toen ik eruit ging? Ookal was het niet lang? Ik maak me vooral druk om HIV omdat dat echt wel levensveranderend is.

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 19 maart 2024
Als het condoom nog in haar zat toen je je terug trok, dan heb je vermoedelijk slijmvliescontact gehad met haar vagina. Slijmvliescontact is een risico op soa.

Pieter
zaterdag 30 maart 2024
Ik heb eenmalig iemand gepijpt. 1x diep, is er kans op een soa en zo ja welke?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zondag 31 maart 2024
Beste Pieter

we hebben hier blogs overgeschreven. Zie oa : https://www.soapoli-online.nl/blog/pijpen-en-soa

Ryan
dinsdag 9 april 2024
Hallo, ik heb vrijdag eind van de middag maximaal 2 minuten een piemel in me mond gehad en maximaal 2 minuten een piemel in me kont gehad. Zonder voorvocht volgens mij. Het was met een shemale op de wallen. De volgende ochtend had ik wat last van mijn keel. Kan dit komen door een soa? En is de kans überhaupt groot dat ik een soa heb opgelopen?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 9 april 2024
Als het onveilig was heb je kans een soa te hebben opgelopen en zou ik je zeker adviseren te testen; chlamydia en gonorroe uit de keel, en als het anale contact ook zonder condoom was die locatie ook. Betrouwbaar testen kan 14 dagen na een contact. HIV en syfilis kan je 4 weken na een contact testen.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI