BLOG

terug naar het overzicht
Keel SOA test nodig?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Een veelgestelde vraag is: Is het nodig dat ik ook mijn keel test als ik al een vagina of urinetest heb gekocht?

Ja dit is nodig als je ook orale onveilige seks hebt gehad. De verwarring komt voort omdat soms gedacht word dat een SOA zoals chlamydia door je hele lijf zit. Maar dit is niet waar! 

De SOA chlamydia en gonorroe zijn bacteriële SOA. Deze bacteriele SOA wordt overgedragen via onveilig slijmvliescontact en nestelen zich in waar het risicocontact heeft plaats gevonden. Slijmvliezen zitten in de keel, vagina, penis en anus:

 

 

Dus als je op één van deze drie plekken onveilige seks hebt gehad dan kan een aanwezige chlamydia of gonorroe zich op die plek innestelen. Heb je op verschillende plekken seks gehad; heb je bijvoorbeeld orale seks (pijpen, beffen) en penetrerende seks (piemel in vagina) gehad dan is het verstandig voor de vrouw haar keel en vagina te testen en voor de man zijn keel en urine te testen. 

Een opgelopen SOA zoals Syfils, HIV en hepatitis B zitten wel in heel je lijf

Als je een syfilis, hiv of hepatitis B hebt opgelopen dan bevindt deze bacterie/ virus zich wel in heel je lijf en daarom testen we dat middels een bloedonderzoek. 

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 26 mei 2014
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer