Bezuinigingen zijn er overal, helaas ook in de Soa bestrijding. Met ingang van 1 januari 2015 worden de criteria om in aanmerking te komen voor een gratis SOA test bij de GGD weer iets strenger. Niet iedereen komt meer in aanmerking voor een gratis SOA test. Zo zijn met ingang van volgend jaar, of misschien al eerder, de voornemens om mensen die een prostituée bezoeken en mensen met veel wisselende seksuele contacten geen gratis test meer via de GGD aan te bieden. Val jij in deze groep en wil je graag een SOA test dan word je vanaf dan naar je huisarts gestuurd voor een test.

Maar wat als jij om persoonlijke redenen het niet ziet zitten om een soa test te laten doen bij je huisarts? Welke mogelijkheden heb je dan? De eerste optie is niet testen; dit is de goedkoopste echter als je je zorgen maakt de slechtste natuurlijk. Want als je risico hebt gelopen is het verstandig om zekerheid te hebben over SOA. Daarbij komt nog dat rond lopen met een SOA zeer schadelijk is voor je eigen gezondheid en die van anderen.

Een optie om toch te kunnen testen in anonimiteit is online een SOA test bestellen. Het voordeel is dat het je weinig tijd kost, je hoeft er in principe de deur niet voor uit en je kan het zelf afnemen. Een bijkomend voordeel is dat je niet je verhaal hoeft te doen als je dit liever voor jezelf houdt. Een nadeel is dat niet altijd duidelijk is bij welke site je nou echt betrouwbaar test.

Kies je er voor om een SOA test via internet te bestellen? Koop dan alleen een test die in een laboratorium wordt onderzocht, testen waarbij je zelf direct de uitslag kan aflezen zijn gewoon niet betrouwbaar. Via Soapoli-online kan je betrouwbaar en betaalbaar SOA testen, wij hebben een zeer uitgebreide service en ondersteuning bij je SOA testkeuze en bieden indien nodig nazorg. Geen zin in een SOA testpakket op je deurmat? Loop dan op werkdagen binnen op de poli dermatologie van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, aldaar kan je snel een betrouwbare SOA test afhalen. We hebben ook afhaalpunten in Veldhoven en s avonds en het weekend in Gouda en Stolwijk. Meer weten? Lees hier alle informatie.

Geen reacties

Plaats een reactie