Eigen risico in 2016 naar 385 euro

Sinds de invoering van het eigen risico in 2009 is dit ieder jaar gestegen. Waar het eigen risico in 2009 nog 155 euro was, is het eigen risico in 2015 al 375 euro. Ook voor de zorgverzekering 2016 gaat het eigen risico weer omhoog. Volgend jaar betaal je 385 euro.

Premie stijgt in 2016 met 84 euro per jaar

In november 2015 zullen de eerste zorgverzekeraars de premie voor de zorgverzekering 2016 bekendmaken. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat deze in 2016 met 7 euro per maand, dus zo'n 84 euro paar jaar stijgt.

Overstappen van zorgverzekering in 2016?

Tussen half november en eind december dit jaar kun je overstappen voor je zorgverzekering. Het is wel belangrijk dat je je huidige zorgverzekering voor 1 januari 2016 opzegt.

Hoe zit het met de SOA testen en de vergoeding van je zorgverzekering?

Bij je huisarts kun je altijd terecht en word je kostenloos te woord gestaan. Op het moment dat je testen laat afnemen en laat onderzoeken in een laboratorium dan worden er kosten in rekening gebracht. Helaas is het vaak van te voren niet duidelijk om welke bedragen dit gaat. Informeer je daarom goed van te voren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij Soapoli-online weet je waar je aan toe bent. De bedragen voor de testen vind je in onze webshop

Hoe zit het met de kosten als ik een SOA behandeling nodig heb nadat ik via Soapoli-online ben getest?

Het kan zo zijn dat we je geen goede uitslag moeten geven: je hebt een SOA opgelopen. Dan wil je zo snel mogelijk behandeld worden. We adviseren je dit bij je huisarts of bij een GGD te doen. Dan sturen wij je de uitslag toe zodat je deze kunt meenemen naar je afspraak.

Mocht je dit niet prettig vinden dan kun je je ook laten behandelen via Soapoli-online. De kosten voor een recept om tegen chlamydia behandeld te worden zijn 25 euro. We faxen het recept naar een apotheek die jij ons opgeeft.

Let op: Bij de apotheek kunnen zij een bijdrage vragen voor het advies wat zij geven omtrent de medicatie, laat je hierover informeren. Voor de medicatie betaal je ook een klein bedrag.

Wij kunnen je ook aan een gonorroebehandeling helpen. Deze behandeling bestaat uit een injectie die je op de poli dermatologie van het Groene Hart Ziekenhuis kunt krijgen. Je krijgt een consult van onze arts en de verpleegkundige geeft je de injectie. De totale kosten hiervan zijn 140 euro.

Van beiden behandelingen krijg je geen factuur thuis en word het niet aan je zorgverzekering gemeld.

Als je wel naar je huisarts wilt gaan dan betaal je dit in eerste instantie van je eigen risico. Daarna is het afhankelijk van je zorgverzekeraar wat deze aan medicatie vergoed.

Geen reacties

Plaats een reactie