Op zoek naar betrouwbare informatie op dokter Google

Enige tijd geleden was in editie NL een item over het zelf dokteren via internet. Google staat bom vol informatie maar wat is nou betrouwbaar? Wat betreft informatie over SOA en het testen op SOA is er ook zo ontzettend veel te vinden op internet. Iedereen beweert 100% betrouwbaar te zijn. Best verwarrend waar je dan op moet letten. Wat wij te horen kregen in het spreekuur was dat mensen zelf hun diagnose al hadden gesteld en daar heel ongerust over waren.

Op internet lees je welke klachten bij welke ziekte, in ons geval SOA, horen. Als je al een beetje gevoelig bent voor dit soort informatie kan dat gekke dingen met je doen. Bijvoorbeeld je leest ergens dat pijn bij het plassen bij een chlamydia hoort, dan voel je al snel wat prikken bij het plassen. We hebben een aantal keer meegemaakt dat iemand met de klacht van pijn bij het plassen kwam testen. Nadat we hem de uitslag hadden gegeven dat hij géén SOA had waren de klachten ook meteen weg.

Ons advies is niet teveel te lezen op internet als je je erge zorgen maakt. Door tegenstrijdige informatie kun je alleen maar meer verward raken. Neem contact op met je huisarts, GGD of met Soapoli-online als je je zorgen wilt bespreken. Zo krijg je een op maat advies waar je mee verder kunt. 

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI