'Het is niet goed gesteld met de privacy in Nederlandse huisartsenpraktijken. Dat zegt de Consumentenbond na een enquête onder meer dan 6600 mensen. Zes op de tien ondervraagden zeggen dat ze gesprekken tussen andere patiënten en doktersassistenten weleens woordelijk hebben kunnen volgen. 3 procent van de geënquêteerden zegt gesprekken tussen de arts en patiënten te hebben opgevangen.

Probleem is volgens de Consumentenbond dat in veel praktijken de wachtkamer en de balie in dezelfde ruimte zijn. Onderwerpen als persoonsgegevens, klachten en medicijngebruik worden besproken in het bijzijn van wachtende patiënten.'

Het nieuws van vandaag(24-02-2016), de krantenkoppen en nieuwsberichten op tv en radio vermelden het allemaal. Signaal voor huisartspraktijken hier meer op te letten. Uit de enquête komt overigens ook naar voren dat de meeste Nederlanders tevreden zijn over hun huisarts. Ze geven een gemiddeld rapportcijfer van 8,2. Dat is natuurlijk de andere kant van het verhaal wat nu minder belicht word.

Het zit het met de anonimiteit bij je huisarst?

Jouw huisarts heeft geheimhoudingsplicht en dit geldt ook voor de praktijkassistentes. Zit bovenstaand verhaal jou niet lekker maar wil je toch graag naar je huisarts met je SOAklachten, bel dan eerst met de assistente om je situatie te schetsen. Dan voorkom je dat je ter plekke allerlei vragen zou moeten beantwoorden. 

 

Vind je het helemaal niet prettig jouw SOA vragen of SOA klachten te bespreken met je huisarts dan kun je ook kiezen voor de SOA poli van de GGD. Let wel op dat zij niet iedereen meer mogen helpen, dit krijg je te horen als je een afspraak inplant. Je kunt ook kiezen voor een SOA laboratorium test van Soapoli-online. 

               

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI