Uit de ervaringen opgedaan in de spreekkamer weet ik dat, ondanks dat er best veel goede info over SOA en het voorkomen ervan te vinden is, er nog steeds mensen zijn die niet helemaal goed geïnformeerd zijn.

Met zeep was je een SOA weg

Zo heb ik nog regelmatig mensen horen zeggen dat ze geen risico hebben gelopen op SOA omdat ze na de seks even goed hun geslachtsdeel hebben gewassen met zeep. Tsja, dit valt toch echt in de categorie fabel, ook met een zogenaamde "bacterie-dodende" zeep was je een infectie niet weg.

Van een maagd krijg je geen SOA

Een andere, die meer valt onder de smoesjes, is dat een sekspartner voorstelt zonder condoom te vrijen omdat hij of zij voordat hij 't met jou wil doen alleen maar seks heeft gehad met een maagd (?!). Het blijft natuurlijk moeilijk te bewijzen; wel of geen maagd en omdat het bewijs ontbreekt is mijn advies: niet doen.

Hoogopgeleide mensen krijgen geen SOA

O ja en er is ook nog wel eens de gedachte dat als je onveilige seks met alleen hoogopgeleiden partners je ook geen SOA op kan lopen. Die krijgen gewoon geen SOA omdat ze zo slim zijn! Je snapt het al, helemaal fout natuurlijk, iedereen die zonder condoom vrijt kan een SOA oplopen. Nou dit is nog maar een kleine greep en zo bestaan er vast nog veel meer smoesjes en fabels. Als je na het lezen van deze blog gaat twijfelen over een SOA kwestie en of dit een smoesje is of misschien toch kan kloppen, mail ons dan je vraag. Wij geven je graag een eerlijk antwoord. Wil jij veilig vrijen? laat je dan niet ompraten. Wil je zonder condoom gaan vrijen? Ga dan met je partner vooraf SOA testen zo voorkom je narigheid in de toekomst.

Geen reacties

Plaats een reactie