Online SOA medicijnen bestellen, weet wat je slikt.

Online SOA medicijnen bestellen, weet wat je slikt.

Jezelf behandelen voor een SOA door via internet medicatie te bestellen. Dat kan erg aantrekkelijk klinken als je bang dat een misstap je leven ingrijpend verandert, bijvoorbeeld doordat je bent vreemdgegaan en bang bent dat je partner er achter gaat komen.

Tegenwoordig kan je al googlend natuurlijk alles vinden over behandeling van SOA als chlamydia, gonorroe en syfilis. Een eitje om jezelf bij het vermoeden dat je bijvoorbeeld chlamydia hebt opgelopen te behandelen door antibiotica via internet te bestellen. Maar hoe verstandig is het om jezelf via een online besteld antibioticakuurtje te behandelen? 

Uit onderzoek van het ministerie van VWS blijkt dat 500.000 mensen via internet medicatie bestellen. Websites om medicijnen te bestellen leveren echter vaak vervalste medicijnen. Deze onbetrouwbare websites zien er zeer professioneel uit en zijn moeilijk te herkennen. Omdat de neppillenrisico’s voor de gezondheid met zich meebrengen waarschuwt het ministerie van VWS mensen deze medicatie niet te bestellen.

5 dingen die je moet weten over online medicatie bestellen:

 • Het is in Nederland verboden om receptgeneesmiddelen zonder recept aan te bieden.

 • Verkopers van medicijnen waarvoor in Nederland een recept nodig is, mogen deze medicijnen niet zonder recept leveren aan particulieren in Nederland. Dus ook niet als er voor het betreffende medicijn in het buitenland geen recept nodig is.

 • Het is lastig om de betrouwbaarheid van buitenlandse online aanbieders te checken.

 • Betrouwbare online apotheken staan op de publiekswebsite van de apothekerskoepel: www.apotheek.nl.

 • Receptmedicijnen mogen nooit in de aanbieding zijn. Dat is in Nederland verboden.

Neppillen gevaarlijk voor je eigen gezondheid

 • Vervalste medicijnen zijn gevaarlijk omdat de kwaliteit en samenstelling niet zijn gewaarborgd.

 • Effecten op de gezondheid zijn dan ook niet te voorspellen en kunnen levensgevaarlijk zijn.

 • Als er al werkzame stoffen in de neppillen zitten, zijn vaak de verhoudingen afwijkend ten opzichte van de originele medicijnen.

Het innemen van vervalste medicatie is geen oplossing voor je SOA probleem. Je weet niet zeker of er wel werkzame stoffen in de medicatie zitten die je besteld hebt, dus je weet ook niet of de SOA wel over is en je misschien nog steeds besmettelijk bent.

3 tips als je risico op SOA hebt gelopen?

 1. Doe altijd een SOA laboratorium test na de incubatietijd.

 2. Heb je een SOA? Laat je behandelen via een arts

 3. Heb geen seksueel contact met je vaste partner tot je zeker weet dat je SOA-vrij bent

Via Soapoli-online kan je discreet en anoniem op SOA testen. Alle SOA testen van Soapoli-online worden in een gecertificeerd laboratorium onderzocht. Via Soapoli-online kan je buiten je zorgverzekering om discreet worden behandeld als je testuitslag een SOA aangeeft.

 

 

 Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.