BLOG

terug naar het overzicht
Tantrische seks/ The New Tantra
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Op zoek naar een nieuwe manier om weer wat variatie in de seks met je partner te brengen? Dan kan je zomaar uitkomen bij The New Tantra. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hier persoonlijk geen ervaring mee heb, maar voor iemand die zich bezighoudt met SOA is het een heel interessant onderwerp om je in te verdiepen.

Tantrische seks komt van oorsprong uit Azie. Met tantrische seks wordt beoogd seksuele energie te vergroten en je seksualtiteit/ seksuele relatie te verdiepen. Een levenswijze die je relatie met je partner kan vergroten en verduurzamen. De Australische Alex Vartman, oprichter van The New Tantra (verder genoemd TNT) heeft hier een programma genaamd Advanced Sex in ontwikkeld. Advanced Sex, een enkele dagen durende workshop die ook in Nederland te volgen is, leer je je seksuele energie beter te kanaliseren, overkom je blokkades en word je geholpen om taboes te slechten.

Bij TNT heb je de mogelijkheid om via oefening in levels te groeien. Je TNT reis start bij Level 1. Level 1 is gericht op simpele Tantrische oefeningen. Tijdens Level 1 wordt  door de begeleidende bodyworkers en/of therapeuten beoordeeld of je klaar bent om verder te gaan. Heb je level 1 goed doorlopen en ben je klaar voor level 2 dan begint het echte werk. Tijdens deze workshop gaan de kleren uit en kan je in een groep oefenen om je schaamte los te laten. Ben je in level 2 aangekomen dan wordt een STD (SOA) verklaring, een gezondheidsverklaring waarmee je aantoont geen SOA bij je te dragen op prijs gesteld. Een interessant level als het gaat om SOA.

Workshops vanaf level 2 worden in groepsverband gegeven en hier kan geexperimenteerd worden met andere groepsleden en of bodyworkers. Belangrijk detail is dat dit alles zonder kleding gebeurt. Uiteraard is het verstandig om voordat je hieraan mee kan doen een recente gezondheidsverklaring te laten zien. Ben je in het bezit van een zeer recente STD (sexual transmitted desease; Engels woord voor SOA) verklaring dan ontvang je een groen polsbandje. Het groene bandje geeft aan dat je SOA/HIV-Vrij. Een SOA verklaring bestaat uit een uitgebreide test op chlamydia, gonorroe, syfilis, hepatitis B en HIV. Overigens is een verklaring niet verplicht, je kan ook gewoon meedoen zonder deze verklaring alleen ontvang je dan geen groen bandje. Mogelijk dat je medecursisten je dan minder aantrekkelijk vinden om mee te oefenen.

                                            

Hoe betrouwbaar is nou eigenlijk een STD/SOA verklaring van je medecursisten? Een SOA test is altijd een moment opname; dit wil zeggen op het moment dat jij een test doet en 2 dagen ervoor nog onbeschermde seks hebt gehad je een uitslag krijgt die aangeeft dat je niks onder de leden hebt. Toch kan je een SOA hebben, echter was deze op het moment nog niet aan te tonen door een test. Het vervelende van deze situatie is dat je ondanks je goede SOA verklaring wel iemand kan besmetten. Ook zijn er natuurlijk van die irritante SOA als genitale wratten of herpes genitalis die je niet kan testen en ook niet altijd ziet maar die je via geexperimenteer zonder kleding wel van een medecursist kan oplopen. Blijf dus wel alert, een groen bandje betekent dat iemand op het moment van testen geen SOA had, belangrijk is om dan zeker te zijn dat er in de voorafgaande 12 weken geen andere onbeschermde sekscontacten zijn geweest. Ben je wat minder goed van vertrouwen dan is een condoom een prima alternatief om problemen te voorkomen.

Met dank aan Mr. Diesel, bodyworker bij TNT voor zijn uitleg.

Geplaatst door: Klazien Visser op maandag 2 mei 2016
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie