Van de week las ik in de metro dat een van de meest gegooglde zoektermen te maken had met online daten. De liefde van je leven via internet vinden is steeds gewoner. Internet maakt dat je zoekbereik voor het vinden van een partner enorm vergroot. Door een profiel aan te maken op een datingsite kan je meteen landelijk zoeken of gevonden worden en zelfs over de grens.

In deze blog over online daten tips om je date tot een gezond succes te maken.

Wat moet je doen? Maak een profiel aan op een betrouwbare datingsite. Ben je op zoek naar een partner kies dan een serieuze site. Er bestaan namelijk ook sites die je helpen aan een snelle seksdate; natuurlijk super vervelend als je dat niet door hebt en een match hebt met iemand die een ander doel met de date heeft. Voordat je een profiel aanmaakt is het belangrijk om te checken wat de voorwaarden van de site zijn. Moet je betalen voor het inschrijven? Dan is het verstandig om goed te bekijken wat je krijgt en of je een abonnement moet afsluiten.

Zodra je een keuze voor een website hebt gemaakt is het de bedoeling dat je een profiel aanmaakt. Beschrijf jezelf zo orgineel mogelijk; een leuke foto is belangrijk. Geef in je profiel ook aan wat voor soort partner je zoekt. Hoe duidelijker hoe beter.

Zelf iemand gezien die je leuk vindt? Bouw het contact geleidelijk op. Heb je meerdere profielen gezien die je aanspreken? Reageer niet op ieder profiel. Door teveel tegelijk aan te schrijven raak je zelf snel in de war met wie je nou aan het mailen bent en dat verkleint de kans dat er iets serieus kan ontstaat.

Hoera, je hebt iemand gevonden met wie je een match hebt! Probeer het rustig aan te doen, via de mail contact hebben om elkaar te leren kennen is verstandig. Elkaar eens bellen kan natuurlijk ook. Door *31* in je telefoon in te drukken voordat je belt kan je je telefoonnummer voor de beller afschermen. Controleer altijd de gegevens die iemand geeft over zichzelf, hiermee voorkom je teleurstellingen of vervelende situaties.

Als je genoeg van elkaar weet en elkaar wilt gaan zien kan je het beste op een neutrale openbare plek afspreken. Vertel altijd aan iemand uit je omgeving dat je een date hebt en waar je deze hebt. Bedenk goed wat je met je date gaat doen; het kan slim zijn om iets te kiezen wat niet veel tijd in beslag neemt zodat als je geen match hebt niet urenlang met elkaar opgescheept zit. Onmisbaar om mee te nemen naar je eerste date: geld en condooms .

De supermatch; Het gaat helemaal geweldig, jullie klikken en het is alsof je elkaar al jaren kent. Je voelt je zo tot je partner aangetrokken dat het zo zou kunnen dat je seks met elkaar gaat hebben. Vrij altijd met condoom! Ook als hij of zij net heeft verteld al jaren geen relatie meer te hebben gehad. Zekerheid hierover heb je niet. Om jezelf te beschermen is het verstandig om te bedenken wat je gaat zeggen als het tot seks komt. Stellig zijn over condoom gebruik door aan te geven dat je nooit vrijt zonder condoom samen met het hebben van een condoom verhoogt de kans dat je ook echt veilig gaat vrijen.

Condooms gebruiken hoe doe je dat? Doe zelf het condoom om, dan weet je ook zeker dat het goed gebeurd. Heb je niet zoveel ervaring in het omdoen van condooms? Oefen dan thuis op jezelf of als je een vrouw bent door een condoom om een banaan te doen of deodorantfles.

Is je date echt de liefde van je leven? Blijf vrijen met condoom tot een week of 12 en ga dan samen op SOA testen. Zo weet je zeker dat als je besluit zonder condooms te gaan vrijen je geen SOA oploopt.

Was het een mismatch en was je minder sterk in condoom gebruik dan je eigenlijk had gewild? Laat je dan 10 dagen na het sekscontact testen op SOA als chlamydia en gonorroe, een bloedonderzoek op syfilis is na 6 weken betrouwbaar. Een test op hiv is betrouwbaar 12 weken na het laatste onveilige sekscontact.

Geen reacties

Plaats een reactie