Kijk ik snap dat wel,  dat je ergens mee zit en dat je dit graag aan de huisarts wilt voorleggen maar dat je gewoon niet durft of dat er nooit de juiste opening in het gesprek lijkt te komen.

Stond jij ook al een aantal keer met de deurkruk in je hand te twijfelen aan het eind van je consult bij de huisarts maar kreeg je je vraag niet uit je mond ?  Praten over klachten " daar beneden"  of over onbeschermde seks is soms best lastig. Wat kan je aan voorbereiding doen om het gesprek aan te gaan?

  • Plan extra consulttijd in met de huisarts, zo kan je rustiger je verhaal doen en weet je dat de huisarts tijd voor je heeft.
  • Bedenk een openingszin waarmee je verhaal start.
  • Schrijf je vragen die je hebt op en neem dit lijstje mee naar je huisarts.
  • Oefen een paar keer thuis wat je gaat zeggen.

Je huisarts heeft geheimhoudingsplicht, je kan er vanuit gaan dat je verhaal/ vragen vertrouwelijk worden behandeld.

Blijft het ondanks deze tips echt te genant of te spannend voor je?  Heb je klachten na een onveilig sekscontact die je met niemand durft te bespreken, maar waarover je je erg zorgen maakt? Dan kan je altijd anoniem terecht bij Soapoli-online. Soapoli-online beschikt over deskundige medewerkers die jou van een persoonlijk advies kunnen voorzien. En betrouwbaar op soa testen via Soapoli-online kan ook, mocht er uit je test komen dat je een soa hebt dan kunnen wij je ook een behandeling bieden. 

Geen reacties

Plaats een reactie