Een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) loop je op als je zonder condoom seks hebt gehad. Of als er iets mis is gegaan tijdens het vrijen en het condoom is gescheurd tijdens de seks. Je kan ook een SOA oplopen omdat je vaste partner vreemd is gegaan of jijzelf een ander sekscontact hebt gehad zonder condoom.

Een reden om een SOA test te laten doen is het hebben van SOA klachten. Klachten die kunnen wijzen op een SOA zijn; pijn bij het plassen. Last van vochtverlies (afscheiding) uit je penis of je vagina? Jeuk bij je penis, je vagina of in de anus? Genoemde klachten kunnen allemaal een aanwijzing zijn dat je een (SOA), ook wel geslachtsziekte genoemd, hebt opgelopen.

De klachten van een SOA kunnen afhankelijk van de SOA die je hebt opgelopen al kort na het onveilige sekscontact last geven. Heb je bijvoorbeeld een gonorroe opgelopen dan kan je al na 3 dagen klachten van vochtverlies uit de penis en vagina zien. Bij chlamydia ontstaan de klachten vaak een aantal dagen later en kan je last hebben van jeuk maar ook van afscheiding.

Heb jij klachten van afscheiding, jeuk of bultjes na het hebben van een onveilig sekscontact? Laat je dan testen op SOA. Soms gaan de klachten spontaan over maar dit wil niet zeggen dat je dat de SOA dan weg is. Zekerheid over de oorzaak van je klachten krijg je alleen door het doen van een SOA test.

Heb je geen klachten maar twijfel je omdat je wel meerdere partners hebt gehad of wil je zekerheid omdat je gehoord hebt dat een ex sekspartner van je iets zou hebben opgelopen? Alleen een SOA-test geeft zekerheid. Het advies van Soapoli-online is om na een onveilig sekscontact uit te sluiten dat je iets hebt opgelopen. Een SOA bij je dragen zonder dat deze wordt behandeld kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen en je kan een SOA doorgeven aan een (nieuwe) sekspartner. Blijf niet met een SOA rondlopen.

Vind je het moeilijk om een SOA test bij je huisarts te vragen? Neem dan een kijkje in onze webshop. Wij bieden anonieme soa testen die je zelf thuis kan afnemen en die onderzocht worden in een laboratorium. De Soapoli-online medewerkers zijn dagelijks bereikbaar voor vragen. Kijk voor ons telefoonnummer hier. Heb je klachten en wil je deze graag anoniem laten beoordelen door onze arts? Maak dan een afspraak, wij helpen je zo snel als mogelijk door een afspraak voor je te maken bij onze arts in Gouda.

Kan je door omstandigheden geen soa testpakket thuis ontvangen? Lees hierover meer in je SOA test afhalen. Heb je geen idee welke SOA-test je nodig hebt dan kan je gratis een advies vragen via onze Soa-testwijzer. In 3 stappen ontvang je via de Soa-testwijzer van soapoli-online een helder advies.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI