BLOG

terug naar het overzicht
Voorkom een SOA tijdens de carnaval
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Carnavalvierende Brabanders gaan vier keer zo vaak vreemd als Limburgers. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden onder bezoekers van een feestkledingwinkelsite.

 

Volgende week start de carnaval weer in het zuiden. Een Brabantse feestwinkel heeft een enquete gehouden onder 950 klanten waar uit dat 1 op de 5 wel eens vreemd gaat tijdens de doldwaze dagen. In Limburg ligt dat percentage ’slechts’ op bijna zes procent. Uit het onderzoek blijkt dat vijftien procent van de ’import’ zich tijdens het feest zijn boekje te buiten gaat.

Een gezond carnaval

Die paar dagen feesten moet niet teveel weerslag hebben op je gezondheid. Bereid je daarom goed voor zodat de kater niet te groot hoeft te zijn. Koop van te voren condooms en zorg dat je ze op zak hebt als je op pad gaat. 

Gebeurt het toch dat je onveilige seks hebt. Raak niet in paniek en laat je zsm testen op SOA. Je kunt hiervoor terecht bij de huisarts of de SOApoli van de GGD. Is dit geen optie dan biedt Soapoli-online je een betrouwbaar alternatief. Thuis testen en binnen 3 dagen uitslag. 

 

bron: Telegraaf

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 31 januari 2016
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer