BLOG

terug naar het overzicht
Voorkomt zeep een SOA
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Denk jij ook dat als je sekspartner lekker ruikt en zijn geslachtsdelen schrobt met zeep voor de seks een condoom overbodig is? Dan heb ik helaas slecht nieuws; een SOA was je niet weg met zeep! Een SOA wordt veroorzaakt door een bacterie en/of virus en een goed hygiene kan helaas deze ziekte niet doen verdwijnen of oplossen. Ter behandeling van SOA als chlamydia en gonorroe is een antibiotica kuur nodig. SOA die worden veroorzaakt door een virus zijn helaas moeilijker te behandelen, hier helpt antibiotica ook niet tegen.

Hoe weet je nou of iemand een SOA heeft? Tsja dat is moeilijk aan de buitenkant te beoordelen. Geen klachten, bijvoorbeeld jeuk of pijn bij het plassen zijn natuurlijk hoopvol maar helaas kan je wel een SOA hebben zonder dat je deze klachten voelt. 

Wil je zekerheid over SOA? Dan is het verstandig veilig te vrijen. Veilig vrijen doe je als je een condoom gebruikt. Ook als je orale seks hebt of ontvangt; want ook via orale seks (beffen en pijpen) kan je een SOA overgedragen krijgen. Vrij je zonder te penetreren? Lekker naakt? Zorg dan ook dat geslachtsdelen elkaar niet raken. Het strijken van de penis langs de vagina of anus is slijmvliescontact en als je sekspartner chlamydia heeft kan je deze alsnog zo overgedragen krijgen.

 

Meer weten over SOA? Kijk dan ook www.soapoli-online.nl/ales-over-soa

 

 

 

Geplaatst door: Klazien Visser op maandag 25 april 2016
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer