BLOG

terug naar het overzicht
Waar heb jij HET gedaan?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

"I think I'm done with the sofa,I think I'm done with the hallI, think I'm done with the kitchen table, baby" zong George Michael in Outside. Altijd een interessant gespreksonderwerp, waar heb jij het gedaan? In de bezemkast op je werk, in je achtertuin of in een vliegtuig? Wat heeft deze vraag met hert riscico op een SOA te maken?

Het kan verwarrend zijn als je bij het inschatten van je SOA riscico de vraag voorgelegd krijgt "Waar heb je het gedaan?' Op welke plaats je "het" doet is natuurlijk niet zo interessant als het gaat om het oplopen van een SOA, hoewel je van buitenseks natuurlijk een fikse verkoudheid kan oplopen,-). Met waar en hoe heb je het gedaan wordt eigenlijk bedoelt op welke plek op jouw lijf ben je in contact geweest met het geslachtsdeel van je sekspartner waar geen condoom omheen zat en op welke manier. Door deze vraag te beantwoorden kan je vrij snel bepalen of dit een risico om een SOA op te lopen is en welke soort SOA test je dan nodig hebt. Bijvoorbeeld heb je vaginale wrijfcontact gehad waarbij je vagina contact heb gehad met de penis van je sekspartner zonder dat dit penetrerend was dan zal het advies zijn een chlamydia en gonorroe van de vagina en indien van toepassing een bloedonderzoek op syfilis.

Heb jij ook wel eens zonder condoom seks gehad en wil je graag weten of je een SOA test nodig hebt bekijk dan onze SOA-testwijzer. Bij de SOA-testwijzer kan je aangeven waar het contact op jouw lichaam heeft plaats gevonden en na enkele seconden zie je rechts een compleet soa-testadvies verschijnen. Een handige en betrouwbare tool om vast te stellen of je misschien toch beter een SOA test kan laten doen.

 

 

Geplaatst door: Klazien Visser op dinsdag 26 december 2017
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie