Soapoli-online is een bedrijf wat zich online inzet om mensen te bedienen die zich niet bij hun huisarts willen testen en niet terecht kunnen bij een SOApoli van de GGD. Wij hebben een dienst ontwikkeld met snelle, betrouwbare en betaalbare SOA testen en wij bieden ze via het internet aan.

Iedereen die ooit onbeschermd seks heeft gehad heeft het risico gelopen op een SOA. Vaak weten deze mensen hun SOA status niet. De harde realiteit is dat als je seks hebt gehad, je een risico hebt gelopen. Veilig is nooit 100% en een mens kan fouten maken.

Voor een aantal mensen is het idee alleen al te praten over SOA met hun huisarts of het wachten in een wachtkamer van een SOApoli teveel. Zij voelen zich beschaamd omdat ze een keer een misser hebben gemaakt en nu met de billen bloot moeten.

Of je nou wel of geen klachten hebt -vaak heb je deze niet; dit geldt met name bij vrouwen- hoe eerder je weet dat je een SOA hebt, hoe eerder en makkelijker je behandeld kunt worden en de schade beperkt blijft. De meeste SOA verdwijnen volledig als je ze maar op tijd laat behandelen.

Per jaar laten zo'n 350.000 mensen zich testen op SOA.

In Nederland is de huisarts de eerstelijns hulpverlener. In 2011 bezochten 203.000 mensen hun huisarts om SOA te testen. De SOApoli van de GGD is een vangnet voor die mensen die niet naar hun huisarts willen. In 2012 bezochten 121.000 mensen de SOA poli van de GGD. 15,1% van deze mensen hadden een SOA. Elk jaar stijgt de hoeveelheid mensen die zich laat testen.

Maar hoe zit het met die mensen die niet naar huisarts willen of bij de GGD terecht kunnen?

Voor veel mensen is de huisarts een prima plek om naar toe te gaan en dat moeten zij ook zeker doen. Maar voor een kleine groep mensen is dit een behoorlijke drempel. Bij Soapoli-online realiseren we ons dat het best spannend kan zijn de stap te nemen je te laten testen. Als je eenmaal zover bent dan wil je dit zo aangenaam mogelijk doen. En wat is aangenamer dan dit te regelen vanuit je eigen huis? Jij bepaalt wat, wanneer en waar je dit doet. Ons aandeel is het bieden van betrouwbare testen. We begeleiden je in het maken van een keuze en een behandeling in het geval je een SOA blijkt te hebben. En dit alles via internet...anoniem en laagdrempelig. Soapoli-online werkt met dezelfde laboratorium testen als jouw huisarts of de testen die ze gebruiken bij een SOApoli. Het enige verschil is dat je geen afspraak hoeft te maken, je hoeft je zorgverzekering niet aan te spreken of allerlei vragen te beantwoorden.

Je bestelt je test via de website en betaald met Ideal. De test voor chlamydia en gonorroe kun je thuis afnemen. Om syfilis en hiv te testen bezoek je de dichtsbijzijnde prikpoli of neem je je bloed thuis af m.b.v. de Demecal set. De uitslagen ontvang je binnen 3 a 7 werkdagen (afhankelijk van welke test je hebt aangevraagd).

Heel simpel, heel anoniem en heel snel zekerheid.

Geen reacties

Plaats een reactie