Wanneer kan ik betrouwbaar testen op HIV?

Wanneer kan ik betrouwbaar testen op HIV?

'Hoe kan het dat de ene site zegt dat je pas na 3 maanden betrouwbaar kunt testen op HIV en via de site van Soapoli-online kan het al na 4 weken'.

 

Goede vraag want is ook erg verwarrend dat er op verschillende sites verschillende incubatietijden voor HIV geadviseerd worden. Op de meeste sites wordt 3 maanden aangehouden omdat er veelal vanuit wordt gegaan dat er getest wordt op hiv met een 3de generatie hiv test ; deze meten alleen HIV 1 en HIV 2 antistoffen.

Soapoli-online maakt gebruik van een 4de generatie hiv-test. Bij deze test worden niet alleen HIV 1 & HIV 2 antistoffen aangetoond maar ook HIV 1-antigeen. De fabrikant van deze test heeft voordat ze deze test op de markt hebben gebracht op grote schaal de betrouwbaarheid onderzocht bij verschillende risicogroepen. Dit onderzoek en later onderzoek door oa GGD Amsterdam heeft aangetoond dat er met een 4de generatie hiv-test betrouwbaar getest kan worden 4 weken na een onbeschermd sekscontact.

Voor de hiv-test is maar weinig bloed nodig; 6 dikke druppels is voldoende om de hiv-test betrouwbaar uit te voeren. Alle bloedtesten van Soapoli-online worden onderzocht in een CCKL gecertificeerd laboratorium waarmee de hoogst haalbare kwaliteit gegarandeerd is. Overigens checkt het laboratorium voorafgaand aan de test de bloedkwaliteit. Indien de kwaliteit door omstandigheden, bijvoorbeeld transport, niet optimaal is wordt er niet getest.

Hoe neem je de test af

Je ontvangt van ons een pakket waar alle materialen in zitten om wat bloed af te nemen. Met een vingerprikker prik je een gaatje in je vingertop waardoor druppels bloed naar buiten komen. Met een speciaal buisje schep je de druppels in het buisje. Voor 1 test heb je maar 6 druppels nodig. Je pakt alles in volgens de instructie zodat het gereed is voor de verzending. Je afgenomen test stuur je via een PostNL brievenbus naar ons laboratorium.

We hebben snel een uitslag voor je. Om een voorbeeld te geven: Neem je bijvoorbeeld op maandag bloed af en post je het direct dan is het de volgende dag al binnen bij het laboratorium. De verwachting is dat je dan op woensdag je uitslag al krijgt. Snel toch?!Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.