12 juni is het zover!!!!! Het WK 2014 gaat van start. De GGD heeft afgelopen week het advies uitgebracht dat het verstandig is je te vaccineren tegen een aantal ziektes.

'Supporters hebben onder meer vaccinaties voor besmettelijke geelzucht (hepatitis A) en DTP (difterie, tetanus, polio) nodig. Voor een groot deel van Brazilië is ook een prik voor gele koorts raadzaam en voor sommige speelsteden wordt aangeraden malaria pillen te slikken.'

Maar er zijn meer infectieziekten die je kunt oplopen in Brazilië en waar je je niet voor aanvang van je reis tegen kan laten vaccineren. Het voorkomen hiervan komt aan op gezond handelen. Om risico's te verkleinen raden we je af onveilige seks te hebben. Ga jij naar Brazilië en heb je geen zin in een Braziliaanse souvenir? Lees dan hier de tips wat je kan doen ter voorbereiding:

  • Koop condooms in Nederland. (dan weet je zeker dat de kwaliteit van de condooms goed zijn; anoniem condooms kopen)
  • Stop de condooms in je handbagage en niet in je koffer (dit i.v.m. de kou in het ruim; de kwaliteit van het condoom neemt hierdoor af)
  • Zorg dat je condooms op zak hebt als je op stap gaat. (dan grijp je niet mis op het moment supreme).
  • Wees voorzichtig met alcohol inname; door alcohol word je losser en laat je je makkelijker meeslepen in het moment. Hierdoor bestaat de kans dat je met een flinke borrel op minder goed bent in het standvastig zijn in het gebruik van condooms.
  • Te dronken om een condoom om te doen? Wees dan zo nuchter om geen seks te hebben.
  • Houd je hoofd koel; ontmoet jij in Brazilië de man of vrouw van je dromen? Geniet ervan, maar doe het veilig. Niks vervelender dan een nare verrassing achteraf.

Gebeurt het je toch dat het condoom stuk gaat of je het vergeet te gebruiken. Raak niet in paniek en laat je zodra je in Nederland bent testen op SOA. Houd rekening met de incubatie van SOA.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI