Zelf antibiotica regelen als je een chlamydia hebt

Wat een goede campagne van www.daarwordtiedereenbetervan.nl . Wij horen het ook zo vaak dat mensen in het buitenland of via internet zichzelf behandelen met anti-biotica. De websites zien er heel betrouwbaar uit maar als de medicatie uit China komt heb je nog geen idee dat wat je slikt goed is. Via Soapoli-online kun je je laten behandelen als er een SOA gevonden word. De SOA die bij ons het meest gevonden word is chlamydia. Deze SOA is ook het makkelijkst te behandelen mits je je goed aan de adviezen houd. 

Adviezen van Soapoli-online na een gevonden SOA

  1. Je moet behandeld worden. Je kunt hiervoor terecht bij ons, je huisarts of de GGD in jouw regio. 
  2. Het is verstandig om, naast chlamydia, andere SOA als gonorroe, syfilis en hiv te laten onderzoeken.
  3. Let op heb je ook anale seks gehad, test dan ook anaal op chlamydia. De standaard chlamydia behandeling werkt niet bij een anale infectie met chlamydia.
  4. Het is belangrijk dat je je sekspartners van het afgelopen half jaar inlicht over je uitslag zodat zij zich kunnen laten testen. Hierbij kunnen we je helpen als je dat wenst.
  5. Na inname medicatie adviseren we je een week geen seks te hebben. 

Waarom het slim is alles te testen

Reagerend op punt 3. Wij zetten dit in de uitslag als je bijvoorbeeld een vaginale test/ urine testhebt gedaan dat de uitslag niet iets zegt over je SOA status in de keel en anus. Als je op deze drie locaties seks hebt gehad raden we je aan alles te testen zodat je niets kunt missen. Met name met anale seks is het goed dit uit te sluiten omdat een anale chlamydia een andere behandeling behoeft dan een vaginale chlamydia-infectie. 

Kan mijn partner meteen meebehandeld worden?

We krijgen dan nog wel eens de vraag of we de partner direct mee kunnen behandelen. Ons beleid hierin is dat wij dat helaas niet kunnen doen. Met als reden dat je niet gegarandeerd een SOA hebt als je partner hem wel heeft. En blind meebehandelen, zoals dat heet, zonder een aantal medische gegevens uit te vragen kan er voor zorgen dat je niet goed behandeld wordt en alsnog met een chlamydia rondloopt. 

Maar wij willen natuurlijk wel heel graag helpen het zsm te regelen voor jou en je partner. Wil je je beiden via Soapoli-online laten behandelen dan hebben we een labuitslag nodig en dienen jullie beiden een aantal vragen te beantwoorden zodat onze arts het juiste medicijn kan voorschrijven. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling bij een chlamydia infectie kan bestaan uit 2 tabletten die je in 1 x innneemt of een week lang 2 tabletten per dag slikken of 2 weken lang 2 tabletten per dag. Zoals je ziet is er geen standaard behandeling en is het belangrijk dat een arts je het juiste voorschrijft. 

Test het daarom goed dat voorkomt dat je teveel aan anti-biotica in moet nemen.  

Wat is nou dat gevaar als je teveel anti-biotica tot je neemt? 

Als bacteriën een infectie veroorzaken, kunnen mensen en dieren daar ziek van worden. Soms zijn antibiotica nodig om zo'n infectie te bestrijden. Maar bij teveel gebruik van antibiotica gaan de bacteriën 'wennen' aan het middel en heeft het geen effect meer. Daardoor zijn infecties in de toekomst minder goed te bestrijden. Eenvoudig te behandelen ziektes, zoals blaasontsteking of genezing van een knieoperatie, kunnen dan levensbedreigend worden.

Ga dus niet zelf dokteren als je een vermoeden hebt van een chlamydia maar vraag een test en een recept aan bij je huisarts, regel het via de GGD of je laat je anoniem en discreet verder helpen door Soapoli-online.Test anoniem & discreet op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle soa testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.


Reacties

Deze site ook iets voor een vriend(in) van jou? Tip hem/haar anoniem.

Calculator incubatietijden

Wil jij weten wanneer je betrouwbaar op soa kan testen? Vul dan hieronder in wanneer je het laatste onbeschermde sekscontact heb gehad. Er verschijnt een overzicht met daarop alle soa-testen en het moment waarop jij deze betrouwbaar kan laten testen.

Wil je weten welk soa-test advies bij jouw risico hoort? Check de Soa-testwijzerDeze calculator is alleen van toepassing op soa-testen van Soapoli-online.