NIEUW: PrEP recept en controles

Soapoli-online kan jou PrEP medicatie voorschrijven. Je hoeft hiervoor niet langs te komen, alles kan online geregeld worden.

Soapoli-online is de best scorende aanbieder van Nederland volgens Soaaids Nederland. Met ruim 10 jaar ervaring in het aanbieden van online soa testen en bijhorende nazorg, hebben wij alles in huis jou de allerbeste zorg op afstand te bieden. Met laboratorium testen en een medisch team die jou zal begeleiden houd niets je tegen als je graag, veilig en goed begeleid met PrEP wilt starten.

Ben je met PrEP gestart via de GGD of je huisarts? Ook dan ben je van harte welkom bij ons je vervolg onderzoeken te doen. 

PrEP check by Soapoli-online

Voor wie is PrEP-check?

Je kunt op verschillende plekken in Nederland PrEP zorg regelen; via je huisarts, GGD of via Testlab van MantotMan.

Soapoli-online is PrEP-check gestart omdat dat de GGD-en helaas niet iedereen kan helpen. Daarnaast hanteert de GGD criteria waaraan je moet voldoen wil je PrEP zorg krijgen, niet iedereen voldoet hieraan. En niet iedereen vindt het prettig de medicatie en onderzoeken via zijn huisarts te regelen.

Soapoli-online biedt je dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid als de GGD en de huisarts. We hopen op deze wijze een bijdrage te leveren aan het streven Nederland naar 0 hiv infecties.

Hoe wil je PrEP gebruiken?

Wat is het verschil? 

Heb je regelmatig seks of weet je niet goed van te voren wanneer je seks gaat hebben, dan kiezen de meeste voor dagelijks gebruik.  Heb je af en toe een feestje waar je gaat daten of bezoek je een club dan weet je vaak redelijk van te voren wanneer je seks gaat hebben. Klik op de buttons voor gerichte informatie bij ieder gebruik.  

Wanneer is iemand beschermd tegen hiv?

Bij start van dagelijks PrEP, is iemand na 5 tot 7 dagen beschermd tegen hiv als het gaat om anale blootstelling. Als iemand direct beschermd wil zijn, is het verstandig om te beginnen met twee pillen tegelijkertijd, volgens het schema van PrEP rondom seks (intermitterend gebruik). In dat geval is iemand al vanaf 2 uur na inname beschermd.

Voor vaginale blootstelling geldt dat dagelijks PrEP tenminste 7 dagen van te voren moet zijn gestart, vanwege de minder snelle accumulatie van actieve metabolieten in de weefsels van de vrouwelijke genitale tractus. Dit geldt dus ook voor transmannen die seks hebben via hun vagina.

Om veilig te stoppen is het advies om, na anale blootstelling tenminste 2 dagen door te gaan met PrEP. Na vaginale blootstelling is dat tenminste 7 dagen. 

Starten met PrEP

Om PrEP te kunnen starten via Soapoli-online plannen we eerst een E consult van ongeveer 20 minuten. In dit consult stellen we vragen over je gezondheid en informeren we je over het proces. Deze gegevens sturen we vervolgens naar onze arts om samen met de soa test resultaten te beoordelen. Vervolgens kan het recept voor je worden uitgeschreven. 

Ik wil PrEP starten

Terugkoppeling naar je huisarts

Jouw huisarts ziet het liefst terugkoppelingen van je onderzoeken. Soapoli-online kan dit verzorgen voor je. In het uitslagenportaal bieden we je deze mogelijkheid aan. 
Wil je niet dat jouw huisarts geïnformeerd word dan zijn we verplicht de uitslagen met onze onafhankelijke PrEP arts, dhr Peter Leusink te bespreken om zo jouw recept aan te kunnen maken. 

Wilt u uw client/ patient verwijzen?

Bent u zorgverlener en wilt u graag meer informatie over onze dienstverlening? Neemt u aub contact op met ons: info@soapoli-online.nl 

Soapoli-online is er voor jou

Wij, Klazien en Marlous, hopen je te helpen door je vraag over soa te beantwoorden. Dankzij onze ervaring in de soa zorg de afgelopen 20 jaar adviseren, begeleiden en helpen we onze klanten zo goed als we kunnen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat jij - als Soapoli-online klant - de best mogelijke zorg aangeboden krijgt als het gaat om een soa. 

In 2011 zijn we Soapoli-online gestart met als doel mensen helpen die zich betrouwbaar op een soa willen testen zonder naar de huisarts of andere hulpverlener te moeten. Dankzij onze jarenlange ervaring als soa verpleegkundigen bij een GGD wisten we dat het fijn is om snel zekerheid te krijgen over of je wel of geen soa hebt. Inmiddels hebben we jaarlijks zo’n 50.000 mensen aan zekerheid. En dat doen we al ruim 10 jaar.

Klazien en Marlous van Soapoli-online

Ga voor zekerheid...


Soapoli-online werkt voor de analyse van de samples samen met een ISO gecertificeerd laboratorium dat zeer snel resultaat levert met de beste kwaliteit. Op deze pagina lees je alles over de kwaliteit van onze testen. Buiten dat de testen erg betrouwbaar zijn is onze dienstverlening compleet en zullen wij er alles aan doen jou zo goed mogelijk te helpen zodat je snel zekerheid hebt.