Testen vanuit huis is natuurlijk heel prettig maar ook wel spannend. Vooral bloedafname middels een vingerprik kan best een uitdaging zijn. Gezien je dat niet iedere dag doet en het misschien niet in een keer lukt geven we je hier een aantal tips.

Verzend ivm het warme weer je afname via de postzak van een Postnl servicepunt in bijvoorbeeld een lekker koele supermarkt. Verzend je afname van maandag tot donderdag voor de postlichting.

Tip 1: zorg dat je ontspannen bent


Jezelf moeten prikken is best een spannende. Onze ervaring is dat als mensen erg gespannen zijn, het bloed wat minder stroomt en je dus minder bloed uit de vinger krijgt. 
Bedenk voordat je begint 'wat helpt mij ontspannen?'. Dat kan sporten zijn, douchen, kop thee drinken, rommelen in huis. 

Tip 2: zorg voor warme handen

Warme handen zorgen voor beter bloeddoorvoer en dus betere afname. Koude vingertoppen zijn niet ideaal. Je krijgt er dan amper bloed uit. We adviseren in de instructie je handen goed te wassen met warm water en ze even in een warm water te hangen. Check daarna of je vingertoppen ook echt warm zijn. Je kunt je handen goed masseren voor de start van de afname, dat stimuleert de bloedtoevoer. Doe dit niet te extreem tijdens de afname want dat kan de bloedcellen stuk maken en dan kan de analyse niet gedaan worden in het laboratorium. 

Tip 3: neem de tijd

In ons filmpje ziet zo'n afname eruit alsof het buisje in enkele seconden gevuld is. Dat duurt in de werkelijkheid natuurlijk wel iets langer. Neem echt de tijd ervoor. Neem geen bloed af als je over 10 minuten de deur uit moet. Als je geen druk voelt stroomt het bloed ook beter en neem je makkelijker bloed af.

Tip 4: kies een geschikte afnameplek

Sommige mannen en vrouwen hebben veel eelt op hun vingers. Kijk goed naar een geschikte vinger. De zijkant van de duim kan een goede zijn als je veel eelt hebt. Ook kan je de onderkant van je grote teen aanprikken.

Tip 5: breathe, relax, repeat

We geven standaard 4 prikkers bij de afname. Lukt het niet met de eerste prikker. Raak niet in paniek. Ontspan even en lees bovenstaande tips nog even door en probeer het dan opnieuw. 

Succes en mail of bel ons als je nog vragen hebt. 

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI