Pijn bij het plassen-man

Is pijn bij het plassen een SOA?
Wat kan je doen als je pijn bij het plassen hebt?
Op welke SOA kan pijn bij het plassen wijzen?
Wanneer kan je op SOA testen als je pijn bij het plassen hebt
Welke soa test is nodig als je pijn bij het plassen hebt?

Kan pijn bij het plassen worden veroorzaakt door een SOA?

Heb je onveilige seks gehad (zonder condoom gesekst) dan loop je het risico een SOA op te lopen. Pijn bij het plassen kan een aanwijzing zijn dat je iets opgelopen hebt. Om uit te sluiten dat je iets hebt adviseren we je een SOA test uit te voeren.

Wat kan je doen als je pijn bij het plassen hebt

Heb je klachten die kunnen wijzen op een SOA neem dan altijd contact op met je huisarts. Wil je niet naar je huisarts dan kan je ook overwegen om SOA thuistest te doen via Soapoli-online. De test wordt discreet geleverd of je haalt hem op bij een van onze verkooppunten. Komt uit je uitslag dat je geen chlamydia of geen gonorroe hebt dan adviseren we je bij aanhoudende klachten altijd contact op te nemen met je huisarts voor verder onderzoek.

Op welke SOA kan pijn bij het plassen wijzen:

Pijn bij het plassen kan een aanwijzing zijn van een bacteriële infectie in de plasbuis met de chlamydia- en of gonorroe bacterie. 

Wanneer kan je betrouwbaarbaar een SOA test doen als je klachten van pijn bij het plassen hebt?

Betrouwbaar testen kan 14 dagen na een onbeschermd sekscontact. De windowfase voor een betrouwbare test uitslag op chlamydia en gonorroe is 14 dagen na het onbeschermde sekscontact. Voor chlamydia en gonorroe is dit 14 dagen.
Bij klachten van afscheiding, pijn bij het plassen of een branderig gevoel in de plasbuis hebt kan je eerder getest worden om een SOA aan te tonen. Let op komt uit je uitslag dat je er geen SOA kon worden aangetoond dan adviseren we de test na de windowfase van 14 dagen voor de zekerheid te herhalen.
 

Welke SOA test wordt geadviseerd bij klachten als pijn bij het plassen:

Chlamydia en gonorroe urine test
Chlamydia en gonorroe test urine
 

Lees meer over dit onderwerp

Welke SOA test past bij mijn risico?
SOA behandeling