Soapoli-online en haar beleid mbt Coronavirus

In de persconferentie van 06-08-2020 is door de overheid gewaarschuwd dat Corona besmettingen stijgen. Deze stijging veroorzaakt druk op de GGD, huisartsen en andere zorgverleners. 
Hieronder lees je wat de gevolgen en de maatregelen zijn voor het op SOA testen via Soapoli-online.

Beperkt testen op SOA bij de GGD of huisarts   SOA testen via Soapoli-online gaat door  Bezorging van post en pakketten   De uitslag van je SOA test is positief  Waarom testen via Soapoli-online een betrouwbaar alternatief is  

Beperkt testen op SOA bij de GGD of huisarts

De druk op de GGD en huisarts is momenteel enorm. De GGD zet zoveel mogelijk personeel in om mee te werken in de strijd tegen het verspreiden van Corona. Hierdoor is bij veel GGD de soapoli gesloten of er worden alleen nog staande afspraken afgehandeld. Huisartsen staan ook onder druk waardoor de prioriteit niet bij het testen op SOA ligt.

SOA testen via Soapoli-online gaat door

Door de druk op de GGD en de huisarts kan je ervoor kiezen om je SOA test online aan te schaffen. Op dit moment hebben de genomen overheidsmaatregelen geen invloed op het aanbod van SOA thuistesten van Soapoli-online. Er zijn voldoende SOA testen beschikbaar.

Bezorging van post en pakketten

Vanaf maandag 16 maart tekent de Post NL bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Hij zal het pakket voor je deur zetten en op gepaste afstand wachten tot je het in ontvangst neemt. Dit doen ze om het contact tussen mensen te minimaliseren. De bezorger vraagt de ontvanger om de laatste 3 cijfers van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld. Dit geldt alleen voor de pakketten. Briefpost blijft onveranderd.

Laboratorium doorlooptijd

Op dit moment krijgt het lab meer Corona testaanvragen binnen, er wordt hard gewerkt om uitslagen snel te verstrekken, het kan echter voorkomen dat er een hele kleine vertraging is in de snelheid waarmee jij van ons gewend bent je uitslag te ontvangen. Heb je de test langer dan 5 werkdagen geleden verzonden en nog geen uitslag neem dan contact met ons op via info@soapoli-online.nl of via het serviceformulier in het uitslagenportaal. Wij vragen dan bij het lab na of je afname goed is aangekomen.

De uitslag van je SOA test is positief

Om bij te kunnen dragen aan het ontlasten van de zorg hebben we besloten geen receptkosten te vragen voor het uitschrijven van een SOA behandeling voor chlamydia via Soapoli-online. Normaliter betaal je 20 euro zodat de arts een recept voor je uit kan schrijven. Deze kosten nemen wij voor onze rekening. Zo hopen we bij te dragen aan het ontlasten van jouw huisarts en andere professionals. Let op voor de medicatie moet je wel betalen bij de apotheek. 

Klanten die een SOA behandeling afnemen wordt met klem gevraagd te kiezen voor medicatie levering via Mijnapotheek dit zodat een bezoek aan de apotheek te vermijden.
Toch liever je SOA behandeling afhalen bij je eigen apotheek lees dan onderstaande gedragsregels goed door je.
 

 

Waarom testen via Soapoli-online een betrouwbaar alternatief is

Soaaids Nederland heeft recent een kwaliteitsonderzoek gedaan en Soapoli-online komt daar als best scorende aanbieder uit. Zie advieschat en Soaaids
Ons team bestaat uit zorgprofesionals; artsen, doktersassistenten, apotheken en een ISO gecertificeerd laboratorium.

laatste update 17-05-2020