uitslag binnen 3 werkdagen (na binnenkomst lab)
op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
net zo betrouwbaar als bij de GGD
discrete verzending
recept 

Wanneer is de chlamydia weg na een anti biotica behandeling?

De chlamydia lijkt niet weg na de anti-biotica kuur

Vaak spreken we, met name, mannen die zich afvragen of de kuur zijn werk wel heeft gedaan. Ze hebben na een week nog steeds last van wat afscheiding

hoelang na ab is ct weg

Waarom mag ik een week geen seks na de kuur?

Als ik toch seks heb in de week rust na de anti bionica 

Directe link naar: 
https://www.soapoli-online.nl/blog/9-vragen-over-chlamydia-behandeling
https://www.soapoli-online.nl/blog/zelf-antibiotica-regelen-als-je-een-chlamydia-hebt
https://www.soapoli-online.nl/blog/mijn-vriend-heeft-een-chlamydia-en-ik-niet-hoe-kan-dat

Om een chlamydia infectie goed te behandelen is het van belang een betrouwbare laboratorium test te laten uitvoeren op de lichaamslocaties waar onveilige seks heeft plaatsgevonden. Chlamydia is een bacterie die zich hecht op het slijmvlies en kan na onveilige seks bij vrouwen in de keel zitten, in de vagina of in de anus. Bij mannen zijn de lichaamslocaties de plasbuis, anus of keel. Onzeker welke SOA test jij nodig hebt? Bekijk onze Soatestwijzer.

Aan de hand van de infectie, de locatie waar de chlamydia bacterie is aangetroffen en jouw gezondheidstoestand kan je arts je een chlamydia behandeling voorschrijven. In deze blog beantwoordt apotheker Ravi Kowlesar van Serviceapotheek Galilea Zui uit Dordrecht de meest gestelde vragen over de eendaagse chlamydiakuur.

Neem de kuur in zoals voorgeschreven. Gaat er iets mis, neem contact op met de behandelaar die je de medicatie heeft voorschreven.


De pillen die ik voorgeschreven gekregen heb om chlamydia te behandelen zijn heel groot mag ik de pillen breken? 

De pillen voor de eenmalige kuur mogen geheel worden of zelfs vermalen worden mocht dit voor de gebruiker makkelijk zijn. Het is van belang om bij het vermalen wel de complete dosering in te nemen voor een succesvolle behandeling. (overbodig te melden maar het is uiteraard zeer af te raden je partner dit te geven zonder zijn medeweten. Een kuur is iets wat op de persoon wordt voorgeschreven en daarbij is het onethisch)

Een uur na inname van de medicatie kreeg ik diarree, moet ik nu opnieuw behandeld worden?

​ Indien binnen 2 uur na inname heftige diarree ontstaat is het middel mogelijk niet geheel opgenomen. Het advies is om dan contact op te nemen met de behandelaar. Dit geldt overigens ook voor ernstig braken

 

Drie uur na inname van de medicatie kreeg ik diarree, moet ik nu opnieuw behandeld worden? 

​De medicatie wordt binnen 2 uur na inname opgenomen, krijg je later diarree dan is dit geen probleem.