BLOG

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid

World Sexual Health Day is in 2010 opgericht om te zorgen dat meer mensen kunnen praten over lichamelijke problemen die door seks kunnen ontstaan. Elk jaar op 4 september wordt hier bij stil gestaan met een ander thema.
zaterdag 4 september 2021
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op 18:16

Wanneer is trichomonas testen nodig?

We hebben verschillende combitesten. De combi chlamydia en gonorroe wordt veel verkocht maar hij wordt ook aangeboden met trichomonas. Maar wanneer kies jou nou voor die test??             Wat is trichomonas voor een soa? Trichomonas is een seksueel overdraagbare aandoening (soa), veroorzaakt door een parasiet.
donderdag 12 augustus 2021
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op 00:00

Preventx en Soapoli-online bundelen hun krachten

De grootste acquisitie in de online zelfzorg vond eind juni plaats tussen Preventx en Soapoli-online.    Soapoli-online, de grootste online SOA zelftest aanbieder van Nederland, heeft al langer de wens haar diensten en service uit te breiden en zocht een betrouwbare, sterke partner.
woensdag 7 juli 2021
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op 16:03
je vagina

Ken jij je vagina?

Beetje gekke vraag misschien, maar zeker geen overbodige! Tussen je benen zit dus je vagina. Veel vrouwen hebben hun vagina wel eens met een spiegel bekeken of hebben tijdens hun biologie les op school het een en ander er over geleerd.
woensdag 19 mei 2021
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op 00:00
soa testen

Feiten en fabels over SOA

Hoe zit het ook alweer met die SOA? Kan je chlamydia oplopen via de wc bril en kan je hiv oplopen als je in contact komt met speeksel als je uit een vieze beker drinkt? Om je weer even mee te nemen in de feiten behandelen we in onderstaande blog de feiten en de fabels over SOA en Seks.
dinsdag 16 maart 2021
Geplaatst door: Klazien Visser op 11:41
symptomen chlamydia man

De 10 meest voorkomende klachten bij mannen met een chlamydia infectie.

Chlamydia is een van de meest voorkomende geslachtsziekte die in Nederland rond gaat. Je hoeft niet altijd te merken dat je chlamydia bij je draagt omdat de meeste mensen met chlamydia geen klachten hebben.
dinsdag 9 maart 2021
Geplaatst door: Klazien Visser op 09:32

Betrouwbaar hiv thuistesten met de By Me

Je denkt erover om een hiv test te gaan doen. Dan heb je verschillende testmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een hiv test via je huisarts of GGD, een betrouwbare laboratorium hiv test waarbij je zelf bloed opvangt of een hiv zelftest waarbij je zelf de test uitvoert en meteen daarna de uitslag afleest.
maandag 1 maart 2021
Geplaatst door: Klazien Visser op 00:00

9 vragen over chlamydia behandeling

Om een chlamydia infectie goed te behandelen is het van belang een betrouwbare laboratorium test te laten uitvoeren op de lichaamslocaties waar onveilige seks heeft plaatsgevonden.
maandag 1 maart 2021
Geplaatst door: Klazien Visser op 00:00
Bezoek aan de wachtruimte van de huisarts

Wat kost een SOA-test in 2021?

Een SOA test is niet altijd gratis. Of je nu via je huisarts test of via een online aanbieder; testen op SOA kost geld. Wanneer is een SOA test gratis? Wil je een soa-test doen via je huisarts Kost een SOA test je je eigen risico? ​Hoe weet je of je eigen risico al op is?​ Ga je een SOA test doen via je huisarts?​ Is online een betrouwbaar en goedkoper alternatief? Wil jij weten of je een SOA test nodig hebt en wat hiervan de kosten zijn? Wanneer is een SOA test gratis? Test je via de GGD omdat je in een risicogroep valt dan is het testen op SOA gratis.
dinsdag 9 februari 2021
Geplaatst door: Klazien Visser op 00:00

Wordt mijn SOA test vergoed in 2021?

Nu de SOA poli van de GGD dicht is of beperkt plek heeft ga je op zoek naar een alternatief om je SOA test te laten doen. De huisarts is de eerst aangewezen persoon hiervoor maar dat vind je misschien niet prettig.
woensdag 27 januari 2021
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op 00:00