Test je via de GGD omdat je in een risicogroep valt dan is het testen op soa gratis. Val je niet in deze doelgroep of is het te druk bij de GGD dan kun je testen bij je huisarts of bij Soapoli-online. 

 


Soapoli-online partner van de advieschat SOAAIDSNL

Veelgestelde vragen over de kosten van een soa test

De huisarts is de eerste lijnshulpverlener. De meeste mensen maken daar dan ook een afspraak voor hun soa test. In het consult (wat gratis is) bespreekt de arts je risico en adviseert wat er getest moet worden. Je krijgt dan een lab formulier mee om bloed te prikken of dit kan op de praktijk zelf gedaan worden. De laboratorium kosten van de analyse moet je zelf betalen. Vraag dan altijd van tevoren met welke kosten je rekening moet houden, dit voorkomt nare verrassingen achteraf. 
 

In 2022 is je eigen risico 385 euro, heb je dit bedrag nog niet aangesproken dan worden de kosten voor een soa test hiervan afgehaald. Dit betekent dat jij zelf de eerste 385 euro aan zorgkosten betaald. De dekking van de kosten daarna hangt af van jouw zorgverzekering.
Exact weten wat wel of niet vergoed word? Dan raden we je aan van te voren na vraag te doen bij jouw zorgverzekeraar.

De testen van Soapoli-online zijn scherp geprijsd en goedkoper dan een soa test via de huisarts. In de webshop zie je wat de prijzen van de testen zijn zonder verrassingen achteraf. De mensen die voor Soapoli-online werken hebben allemaal een medische achtergrond en zijn deskundig op het gebied van soa. Naast advisering kan je ook terecht met vragen en kunnen we als je soa test  aangeeft dat je een soa hebt ook een behandeling voorschrijven.

Soapoli-online is er voor jou

Wij, Klazien en Marlous, gaan jou helpen je soa hulpvraag zo snel als mogelijk op te lossen. Onze jarenlange ervaring als soa verpleegkundigen zetten we in om te adviseren, begeleiden en jou zo goed en snel als we kunnen te helpen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat jij - als Soapoli-online klant - de best mogelijke zorg aangeboden krijgt als het gaat om een soa. 

In 2011 zijn we Soapoli-online gestart om mensen te helpen zich betrouwbaar op een soa te testen zonder naar de huisarts of andere hulpverlener te moeten. Inmiddels helpen we jaarlijks zo’n 50.000 mensen aan zekerheid en dat al meer dan 10 jaar.

Klazien en Marlous van Soapoli-online

Ga voor zekerheid...


Soapoli-online werkt voor de analyse van de samples samen met laboratorium een ISO gecertificeerd laboratorium dat zeer snel resultaat levert met de beste kwaliteit. Op deze pagina lees je alles over de kwaliteit van onze testen. Buiten dat de testen erg betrouwbaar zijn is onze dienstverlening compleet en zullen wij er alles aan doen jou zo goed mogelijk te helpen zodat je snel zekerheid hebt.
 

Tevreden klanten

Wij zijn beoordeeld met een 9,5 / 10 met 10246 beoordelingen