Terug van vakantie? Een vakantieliefde gehad? Nu thuis komen mogelijk de zorgen dat je een SOA hebt opgelopen. Je wilt natuurlijk snel uit deze onzekerheid en besluit dat je je wilt laten testen op SOA. Maar waar en wat kost dat eigenlijk?

Waar kan ik me laten testen op SOA?

De huisarts is natuurlijk de eerst aangewezen persoon om je te laten testen op SOA. Hij heeft geheimhoudingsplicht en zal alles discreet met je bespreken. Een goed alternatief is de SOApoli van de GGD. De onderzoeken zijn gratis mits je voldoet aan hun criteria.Misschien heb je de GGD bij jou in de buurt al gebeld voor een afspraak en blijkt het onmogelijk om op korte termijn te testen of je valt niet in hun doelgroep en wordt weer verwezen naar de huisarts.

Wat kost een SOA test bij je huisarts?

Een consult bij je huisarts is gratis, maar de kosten voor het SOA-onderzoek van de door de huisarts bij jou afgenomen testen zijn niet gratis. Opletten dus. De kosten die laboratoria berekenen voor een soa onderzoek variëren per laboratorium. De bedragen voor een SOA onderzoek op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv variëren tussen de 110 en de 180 euro en soms zelfs meer. Het is natuurlijk flink schrikken als er plots een dikke rekening op de mat valt. Wees daarom slim en informeer vooraf bij de huisarts of de assistente over de kosten en natuurlijk het onderzoek en check ook wat je zorgverzekering vergoed en wat er gebeurt met je eigen risico als je SOA laat testen bij de huisarts. Ons advies is om goed te kijken wat de een soa onderzoek kost, het kan je behoorlijk geld schelen als je even rondkijkt.

Op zoek naar een SOAtest die je zelf kunt afnemen?

Vallen de huisarts en GGD af voor jou dan kun je ervoor kiezen een zelfafname test te doen. Let wel op dat deze onderzocht wordt in een laboratorium. Zelfafleestesten zijn niet heel betrouwbaar. Soapoli-online werkt nauw samen met een CCKL gecertificeerd laboratorium STAR. De medewerkers van Soapoli-online, Klazien en Marlous (BIG geregistreerde verpleegkundigen), hebben jaren voor een SOA poli van de GGD gewerkt en hebben alle kennis en ervaring binnen de SOA zorg. Buiten een goede betrouwbare test is het ook prettig als er profesionele begeleiding is die jou kan steunen waar nodig.

Maar de kosten....daar gaat deze blog natuurlijk over: wil je je volledig laten onderzoeken dan kun je kiezen voor een soa testpakket voor de man of soa testpakket voor de vrouw. In dit pakket test je op het volgende: chlamydia, gonorroe, syfilis- en hiv dit kost bij elkaar 102,45 euro. Deze soa testen kan je allemaal zelf thuis afnemen. De zelf afname is eenvoudig uit te voeren. Binnen 3 werkdagen na het terug sturen van je afnames naar ons laboratorium ontvang je de uitslagen. Het grote voordeel is dat je er geen vrije dag voor hoeft op te nemen. Indien de uitslag aangeeft dat je een SOA hebt dan helpen we je verder bij de behandeling ervan.

Loop niet langer rond met zorgen en laat je testen op SOA.

Kies je voor zelfafnametest; Soapoli-online garandeert je:

  • hoogsthaalbare kwalitatieve testen
  • geen wachttijd tot het maken van een afspraak
  • geen risico op genante situaties in de wachtkamer
  • snel en discreet verzonden
  • alles kan zo anoniem als jij wilt. Geef een fictieve naam op, maak een mailadres aan en haal je pakket op bij een PostNL afhaalpunt.
  • goede klantenservice

Weet je niet of je een SOA test nodig hebt, maak dan gebruik van onze SOA-testwijzer en bekijk in 3 stappen welke SOA test jij nodig hebt. Heb je na het bekijken van de SOAtestwijzer en onze webshop vragen of wil je jouw risico op soa aan ons voorleggen. Stuur een mail naar info@soapoli-online.nl of neem telefonisch contact op. Via whats app zijn we ook bereikbaar. Kijk hier voor ons telefoonnummer.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI