BLOG

terug naar het overzicht
13 vragen over genitale herpes
Tags: Herpes, Pijpen en beffen, Symptomen/klachten
Blaasjes op de geslachtsdelen kunnen wijzen op een herpes infectie. Blaasjes op de geslachtsdelen kunnen worden veroorzaakt door het herpes simplex virus, dit wordt dan een herpes genitalis infectie genoemd. 
Naast blaasjes kunnen symptomen zoals pijn, een branderig gevoel bij het plassen en bij vrouwen jeuk en vaginale afscheiding ook een teken van een genitale herpes infectie zijn. Genitale herpes is herpes op de geslachtsdelen, een koortslip is geen geslachtsziekte maar kan wel een genitale herpes veroorzaken.


 herpes klachten van blaasjes Soapoli-online

Hoe loop je herpes genitalis op?

Herpes simplex virus zit in het vocht van de blaasjes, door de blaasjes of het vocht in de blaasjes aan te raken kan het virus worden overgedragen. Het Herpes Simplex Virus (HSV), wat genitale herpes veroorzaakt, dringt het lichaam binnen via de huid en het slijmvlies van je mond, je penis of vagina of de anus. Je kunt het virus ook brengen via je vingers of je mond naar andere delen van het lichaam. 
 

Beschermd condoomgebruik tegen een herpes infectie?

Condoom gebruik beschermd tegen SOA, echter als het gaat over herpes genitalis ben je ook al seks je met condoom niet 100% beschermd tegen overdracht van het herpes simpex virus. 
 

Hoe lang na het sekscontact weet ik of ik een herpes genitalis besmetting heb opgelopen?

De tijd tussen het oplopen en het zichtbaar worden (incubatietijd) van een eerste besmetting met het HSV virus is 2 tot 12 dagen na seksueel contact, gemiddeld krijg je na een dag of vier klachten. De kans om besmet te raken is het hoogst vlak voor, tijdens en vlak na sekscontact met iemand die een aanval van herpes heeft. Besmetting met het herpes virus vindt niet altijd plaats tijdens de periode dat er zichtbare blaasjes zijn, er kan ook besmetting plaatsvinden indien er geen zichtbare blaasjes zijn.  Een eerste infectie met herpes simplex verloopt vaak het hevigst. Blaasjes zijn pijnlijk en er kan koorts optreden.

Welke herpes genitalis symptomen hebben vrouwen?

Vrouwen hebben bij een eerste infectie met het HSV virus in eerste instantie vaak klachten van koorts, griepachtig gevoel en hoofdpijn. Na deze fase volgt al snel pijn, jeuk, vaginale afscheiding en pijn bij het plassen. Niet in alle gevallen ontstaan er blaasjes die met vocht zijn gevuld soms zijn scheurtjes zichtbaar in de huid en het slijmvlies.

Welke herpes genitalis symptomen hebben mannen?

Klachten bij mannen zijn vaak pijn bij de plasbuis waarna wondjes op de huid en slijmvliezen zichtbaar worden. Anale klachten kunnen zijn: pijn aan de anus en het rectum, obstipatie en scheurtjes en wondjes in de slijmvliezen van de anus en het rectum.

Hoe weet ik of ik herpes genitalis heb?

Het vaststellen van de diagnose herpes genitalis op grond van lichamelijke klachten wordt gedaan door een arts. Je kan herpes ook testen via een zelfafname, waarbij je met een wattenstaafje vocht uit de blaasjes afneemt. In het laboratorium kan dan worden bepaald of het om een HSV infectie gaat en het HSV type worden vastgesteld. Er zijn twee typen Herpes Simplex Virussen (HSV I en HSV II) bekend die genitale herpes kunnen veroorzaken. Bloedonderzoek om een herpes infectie vast te stellen wordt afgeraden.

Hoelang duurt een aanval van herpes genitalis?

Bij een eerste infectie met het HSV virus duurt het 7 tot 28 dagen voor de blaasjes en wondjes genezen.

Kan je van herpes genitalis genezen?

Wie eenmaal met het herpesvirus is besmet, draagt het virus levenslang bij zich. Er bestaat geen behandeling tegen herpes genitalis die je van het virus geneest.

Wat moet je doen als je een genitale herpes infectie hebt opgelopen?

Wees voorzichtig met sekscontact. Je bent nu besmettelijk voor je sekspartner(s). In het geval dat je klachten hebt zoals blaasjes, jeuk of andere symptomen die te maken hebben met een aankomende uitbraak van herpes wordt sekscontact afgeraden. Een condoom beschermt niet voldoende om een besmetting te voorkomen als je klachten hebt. Denk er ook aan je handen goed te wassen nadat je de blaasjes hebt aangeraakt, door goede hygiëne voorkom je dat de wondjes van je blaasjes ontstoken raken en het langer duurt voor ze genezen.

Kan ik herpes via bloed testen en is dit zinvol?

Test je herpes via bloed dan wordt je bloed onderzocht op antistoffen tegen het herpesvirus. Met een bloedonderzoek kan worden aangetoond of iemand ooit met het virus in contact is geweest. 
Helaas is een bloedtest niet zinvol. De uitslag geeft namelijk geen informatie over het moment van infectie (nu of langer geleden) en op welke lichaamslocatie de besmetting heeft plaatsgevonden.

Hoe test ik mezelf dan op herpes? 

Herpes testen is alleen zinvol als je blaasjes hebt. Met de herpes test van Soapoli-online kun je eenvoudig thuis testen. je prikt een blaasje kapot en neemt wat van het blaasvocht af. Dit stuur je naar het lab. Binnen enkele dagen heb je je diagnose en kun je handelen. 
herpes test van Soapoli-online 
In dit filmpje leggen we je stap voor stap uit hoe een herpestest afgenomen moet worden:
 

Wat kan ik zelf doen om klachten te behandelen?

Door zinkzalf op je blaasjes te smeren zorg je er voor dat blaasjes eerder indrogen en het helpt tegen de jeuk. Om de pijn te bestrijden kan je paracetamol slikken of via de apotheek lidocaine creme aanschaffen en deze op de blaasjes smeren. Het smeren van cremes waarin aciclovir zit heeft geen tot zeer weinig effect en raden we dan ook af. Tip bij het gebruik van cremes of zalven; werk hygienische want het insmeren van blaasjes kan ook lijden tot extra infecties.

Wat moet je doen als er herpes genitalis bij je is vastgesteld?

Het herpes simplex virus blijft altijd in jouw lichaam aanwezig als je ooit besmet bent geraakt. Het bevindt zich in de aangedane zenuwbaan en trekt zich terug. In veel gevallen bouwt jouw lichaam op den duur voldoende immuniteit op om ervoor te zorgen dat het virus netjes teruggetrokken blijft.
Helaas kun je besmettelijk blijven voor je partner(s) zelfs als het virus nog geen blaasjes heeft veroorzaakt. Je scheidt dan de virusdeeltjes uit via je slijmvliezen en daardoor kun je jouw partner besmetten.
Het is belangrijk om in een vaste relatie je partner te informeren over je herpes besmetting en te laten onderzoeken of je partner reeds besmet is met het herpes virus. Als je beide drager bent van het virus dan hoef je geen aanvullende bescherming te gebruiken. Heb je wisselende partners dan adviseren we je een condoom te gebruiken en op het moment dat je voelt dat je klachten krijgt of hebt jezelf seksueel contact met anderen te onthouden.
  

Ik heb herpes genitalis, moet ik nu altijd met condoom vrijen?

Ja het is belangrijk om condooms te gebruiken. Het virus kan ook worden overgedragen via onbedekte delen slijmvlies waarmee je partner in aanraking komt.  Condoom gebruik als je wisselende partners hebt wordt altijd geadviseerd, ook als je in een periode zit waarin je geen symptomen ervaart kan je het virus overdragen. 

 
Geplaatst door: Klazien Visser op vrijdag 13 maart 2020
43 reacties
zijn handdoeken e.d. besmettelijk na gebruik en zo ja, voorkomt wassen op 60 graden verdere besmetting?
Geplaatst door: Liesbeth op dinsdag 28 juli 2020
Beste Liesbeth,

Bij herpes is het blaasjesvocht hetgeen wat voor een overdracht kan zorgen.. Dus gebruik bij afdrogen alleen je eigen handdoek. Normaal wassen is prima.
Let ook op bij een mond herpes dat je niet uit je glas laat drinken of kust. Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous (SOA verpleegkundige) op dinsdag 28 juli 2020
De vaginale afscheiding die erbij komt kijken. Kan je daarvoor een tampon in doen?
Geplaatst door: Lien op zaterdag 5 september 2020
Als je een terugkerende herpus type 2 hebt op je bil(dus niet op de slijmvliezen, is dit als je het afdekt tijdens een uitbraak(waar het met antivirale medicatie vaak niet eens toe komt) wel of niet besmettelijk tijden sexueel contact?

Gr anne
Geplaatst door: Annr op zaterdag 28 november 2020
Beste Anne,

Het virus zit met name in de blaasjes. Bij seks kunnen die stuk gaan door de wrijving en dan kun je een ander besmetten. Door het af te dekken scherm je dit af. Goed opletten dat wat je afdekt goed blijft zitten.

Groet Marlous (verpleegkundige)
Geplaatst door: Marlous op maandag 30 november 2020
Hoi, mijn vaste partner en ik zijn beiden besmet. Wat betekent dit voor ons seksueel contact en wat mbt opstoten? Is het nog nodig om condoom en beflapje enzovoorts te gebruiken? Kunnen we bij mekaar een opstoot opwekken door "onveilig" te vrijen? Waarmee moeten we rekening houden? Alvast veel dank. Groetjes, Jennifer
Geplaatst door: Jennifer op woensdag 9 december 2020
Beste Jennifer

Belangrijk is dat je jezelf in de gaten houd. Voel je de blaasjes weer op komen heb dan even geen seks zodat je de ander niet besmet.
Veilige seks hebben kan uiteraard.

Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 9 december 2020
Hi, kan je ook genitale herpes hebben zonder blaasjes? Ik ben met klachten (jeuk en branderig gevoel) naar huisarts geweest en had alleen een wondje. Alle soa testen zijn tot dusver negatief, ook de herpes test. Toch blijven de wondjes zo nu en dan, zonder blaasje, terugkomen. Huisarts houdt het op herpes. Klopt dit?
Geplaatst door: V. op woensdag 30 december 2020
Ik heb een herpes bloedtest gedaan omdat ik in contact ben geweest met iemand die genitale herpes heeft. Ik heb zelf nooit blaasjes gekregen maar kort na het contact heb ik verder wel bijna alla andere symptomen gehad. Ik heb een aantal weken na dat de heftigste symptomen voorbij waren een bloedtest laten doen en daar was gelukkig alles negatief. Nu een maand later komen er weer irritaties voor rondom mijn penis. Moet ik me toch zorgen maken dat ik herpes heb?
Geplaatst door: Anoniem op dinsdag 5 januari 2021
Beste anoniem

Een bloedtest is niet een betrouwbare methode om te testen. op het moment dat je klachten hebt kun je naar je huisarts en de plekjes laten beoordelen of je doet een PCR test. Groet Marlous (SOA verpleegkundige)
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op dinsdag 5 januari 2021
Hoi,

Ik heb sinds gisteren ontdekt dat ik blaasjes op mijn schaamlippen heb, k denk dat ik herpes genitalis heb. Maandag wil ik mij laten testen. Maar ik ben bang dat de blaasjes dan uitgedroogd zijn, omdat ze nu al een beetje uitdrogen.
1. Kan de test dan nog uitgevoerd worden?
2. Stel ik heb herpes betekend dit dat ik dan nooit geen seks zonder condoom meer kan hebben zonder risico de ander te besmetten ? Ik zou nog graag kinderen willen.
3. Ik heb dit gekregen door seks te hebben met een nieuwe partner, binnen 4 dagen had ik de blaasjes. Kan het zijn dat dit van een eerdere bedpartner kan zijn? ivm het inlichten van die persoon?
4. En is het noodzakelijk om dit tegen elke toekomstige bedpartner te vertellen? Is niet echt een lekkere binnenkomer.

Alvast bedankt.

Alvast bedankt..
Geplaatst door: Vlinder op zaterdag 9 januari 2021
1. Kan de test dan nog uitgevoerd worden?
Als je blaasjes gevuld met vocht hebt kan je de test uitvoeren.
2. Stel ik heb herpes betekend dit dat ik dan nooit geen seks zonder condoom meer kan hebben zonder risico de ander te besmetten ? Ik zou nog graag kinderen willen.
Dit hangt van je partner af, heeft die ook herpes dan is veilig vrijen iets minder belangrijk omdat je partner de infectie al heeft. Je kan zwanger worden als je herpes hebt.
3. Ik heb dit gekregen door seks te hebben met een nieuwe partner, binnen 4 dagen had ik de blaasjes. Kan het zijn dat dit van een eerdere bedpartner kan zijn? ivm het inlichten van die persoon? Incubatietijd is ongeveer 10-14 dagen. Indien dit je enige partner is gedurende deze periode dan hoef je alleen deze partner te informeren.
4. En is het noodzakelijk om dit tegen elke toekomstige bedpartner te vertellen? Is niet echt een lekkere binnenkomer. Het is belangrijk om met losse partners veilige seks te hebben. Heb je een uitbraak ( blaasjes) of voel je dat je een uitbraak krijgt dan raden we seksueel contact af.

Groet klazien
Geplaatst door: Klazien op zaterdag 9 januari 2021
Beste Klazien,
Ontzettend bedankt voor je snelle antwoord.
Ik zou graag nog een vraag willen stellen over vraag nummer 1.
Het zijn hele kleine blaasjes, Ik zie ze alleen als ik een foto maak met flits. Ook word het wat gelig en drogen ze al wat in.
Ik ga maandag meteen bellen en een afspraak maken,
Maar is er veel vocht nodig om te kunnen testen? Het zijn zulke kleine blaasjes, je kan het bijv niet vergelijken met een brandwond (als je je bijv aan een pan verbrand).

Alvast bedankt.
Geplaatst door: Vlinder op zaterdag 9 januari 2021
Vocht uit de blaasjes is noodzakelijk om vast te kunnen stellen of het gaat om een herpes simplex virus.
Het is lastig de blaasjes te beoordelen adhv een beschrijving, hiervoor kan je het beste een arts raadplegen.

groet, klazien

Geplaatst door: Klazien op zondag 10 januari 2021
Hoi,

Ik heb een vraag:
Als je seks wil hebben (geen vaste partner) en je hebt herpes genitales, ben je dan ook besmettelijk als je geen klachten hebt en vrijt met condoom? Hoe groot is de kans op besmetting van de ander?

Groetjes
Geplaatst door: Anoniem op woensdag 20 januari 2021
Beste anoniem,

De kans het herpes simplex virus over te dragen is het grootst vlak voor een uitbraak en als er blaasjes zichtbaar zijn. In het geval van blaasjes zou ik je adviseren af te zien van seks met een partner.
Met een losse partner is het van belang veilig te vrijen en slijmvliescontact te voorkomen, ook tijdens het voorspel.

Het is lastig een kansbereking te geven over de kans van overdracht van herpes virus als je geen klachten hebt en veilig vrijt.

groet Klazien (verpleegkundige)
Geplaatst door: Klazien op donderdag 21 januari 2021
Halo, ik heb 4 jaar relatie gehad met iemand die herpes heeft. Ik heb nooit seks gehad tijdens dat ze een uitbraak had. Verder nooit klachten/symptomen gehad. Is er een kans dat ik het niet heb? Dokter zegt is alleen overdraagbaar tijdens dat iemand uitbraak heeft.
Geplaatst door: Anoniem op zaterdag 30 januari 2021
Beste Anoniem

Gezien je daar nooit klachten van hebt gehad is er niets aan de hand. Het virus is het meest actief als er blaasjes zijn.

Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zaterdag 30 januari 2021
Hallo,

Ik heb een vraagje.
Ik ben besmet met het herpes virus.
9 september had ik het gekregen door iemand met een koortslip.
Het waren een paar bultjes vaginaal, en voelde me heel ziekig.
10 dagen daarna merkte ik voor het eerst dat er een probleem was met mijn rechteroog. Pupilgrootte was groter dan mijn linkeroog, ook brandde mijn oog. Dit is de maanden erna alleen erger geworden.
Ik heb laatst weer een herpes aanval gehad, beneden.
Weer enorme last van mijn oog, en nu staat mijn oog naar rechts.

Nu vroeg ik me af zijn er meer gevallen bekend van mensen met herpes die dit soort klachten hebben? Mijn klachten begonnen er vlak na. En het trekt zich terug in de zenuwbaan toch?

Ik vind het heel apart. En hoor graag of er meer mensen zijn die dit hebben...
Geplaatst door: anoniem op vrijdag 12 februari 2021
Hallo,

De uitbraak begon 2 maanden geleden. Zag er klein en rustig uit. 3 stuks. Met condilyne aangestipt. Nu voor 6 weken de kuur gedaan. Maar het is verergert. De wratjes gaan open, de huid wordt dun. En het lijkt alsof ik mijzelf juist door condilyne gebruik aan het besmetten ben.
Wat is de beste behandelmethode?
Dit is zo heiloos.
Ook voel ik ernstige zenuw/liespijn, dat lopen moeilijk en pijnlijk is. Heb nu 13 plekjes. Ook vrnlk in lies.
Dank voor reactie alvast.
Geplaatst door: Marja op dinsdag 23 februari 2021
Beste Marja,

Dank voor je bericht. Ik denk dat je het beste contact op kan nemen over de bijwerkingen die je ervaart met de arts die de condyline heeft voorgeschreven. Mogelijk is er een alternatief voor het behandelen van genitale wratten wat voor jou beter werkt.

Groet,
Klazien ( verpleegkundige)
Geplaatst door: Klazien op woensdag 24 februari 2021
Hallo,

Ik had een vraagje. Als je je bijvoorbeeld open scheert met een scheermes rond je vagina en je hebt het herpes virus (maar geen uitbraak) kan je jezelf dan weer infecteren of een uitbraak opwekken?

M.v.g
Anoniem
Geplaatst door: Anoniem op donderdag 25 februari 2021
Beste Anoniem,

Blaasjes bevatten het virus, heb je geen blaasjes wil dit niet zeggen dat je geen virus uit kan scheiden en ook besmettelijk kan zijn. Gezien je al een infectie met het herpes virus hebt op deze locatie denk ik dat je vooral hygiënisch moet werken en moet voorkomen dat je het virus naar andere plekken op het lichaam verspreidt.

groet, Klazien
Geplaatst door: klazien op donderdag 25 februari 2021
1. Jullie zeggen dat je kunt laten onderzoeken of je sekspartner het herpesvirus al heeft.. maar hoe dan? Je kunt het toch niet aantonen met een bloedtest?

2. Is het bekend hoe groot de kans is op besmetting als je geen uitbraak hebt? Wat kan ik tegen toekomstige bedpartners zeggen qua risico?

3. Ik heb mijn eerste uitbraak (5 blaasjes rond genitaliën). Nooit eerder gehad. Met mijn ex heb ik een half jaar geleden voor het laatst gevreeën (ook die heeft nooit een uitbraak gehad). ongeveer 10 dagen geleden wel oraal bevredigd door iemand die daarna een wondje aan de lip kreeg (nooit eerder herpes labialis gehad) is het aannemelijk dat het van die laatste bedpartner afkomt? Of is het net zo aannemelijk dat ik het misschien al eerder had en het nog niet tot uiting is gekomen?
Geplaatst door: Hall op woensdag 10 maart 2021
Ik had een relatie van 3,5 jaar, het is pas uit. Mijn ex partner en ik deelde de herpes samen, was best lastig ,omdat hij het vaker dan mij kreeg en we groeide meer uitelkaar, ik kon het wel accepteren maar hij niet dat gevoel had ik gewoon. Maar nu dat we uitelkaar zijn vind ik het moeilijk om een nieuwe partner te hebben. Ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan, wil de persoon niet afschrikken. En wil ook niet doorgeven. Ik heb erg veel schaamte en hoop ooit geaccepteerd te worden door een man.
Geplaatst door: S. op donderdag 18 maart 2021
Beste S,

Ik kan me voorstellen dat het aangaan van een nieuwe relatie als je herpes hebt ingewikkeld is. Misschien is er iemand die dit leest die je tips kan geven?

groet Klazien
verpleegkundige
Geplaatst door: S op donderdag 18 maart 2021
Voor het eerst een herpes genitaliën gehad, nu een kleine week verder en blijf ik een soort verdoofd gevoel boven mijn schaamstreek voelen. Is dit iets wat bij herpes kan voorkomen
Geplaatst door: Natas op dinsdag 30 maart 2021
Beste Natas

Ik adviseer je hiermee naar de huisarts te gaan. Die kan je hierin verder helpen.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op dinsdag 30 maart 2021
Hi,

Ik kwam op de site omdat ik mezelf wilde laten testen omdat ik een paar weken geleden een uitstrijkje heb gehad voor controle op het HPV nu is dat allemaal in orde maar hebben ze wel cellen gevonden die duiden op een virus. Er staat bij passend bij herpesinfectie. Betekent dit dus dat ik herpes heb?

Nu wilde ik dus testen maar testen kan ik dus niet want ik heb helemaal geen zichtbare blaasjes ook niet gehad! Hoe kan je eventueel dan wel testen of je het hebt?

Mijn symptomen
- grote opgezette lymfeklieren
- veel afscheiding ( maar dit is van een BV)

Echt afschuwelijk idee dat ik herpes heb. Eigenlijk is elke vorm van seks dan gewoon niet meer mogelijk als zeker wil zijn dat je niet de ander besmet.
Geplaatst door: Deedee op vrijdag 9 april 2021
Beste Deedee,

Ik denk dat je het beste je behandelaar kunt vragen hoe zij deze diagnose gesteld hebben. Zonder blaasjes kun je niet testen bij ons. Groet Marlous
Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 9 april 2021
Stel je zit voor 6 maanden aan het medicijn aciclovir voor je herpes en terwijl je dit slikt heb je seks ben je dan nog steeds besmettelijk en moet je dan nog steeds een condoom gebruiken?
Geplaatst door: D op zondag 2 mei 2021
Beste D,

Aciclovir remt virusdeling in de cel waardoor jij minder kans hebt herpes over te dragen op een partner, je kan wel door anderen met een SOA besmet raken als je onveilige seks hebt.

groet, Klazien
Geplaatst door: Klazien op zondag 2 mei 2021
Hoi,

Ik heb een vraagje. Begin dec 2020 heb herpesinfectie gekregen. Ongeveer 2 a 3 weken hierna kreeg ik last van heel veel vaginale afscheiding. Wat ik eerder nooit had. Op het moment heb ik hier nog steeds elke dag last van. Na die eerste keer heb ik nooit meer blaasjes of een aanval gehad. Kan die dagelijkse vaginale afscheiding komen omdat ik nu drager ben van herpes infectie? Want lees wel terug dat dat toe neemt bij een aanval maar niet dat dat altijd blijft.
Geplaatst door: Anoniem op woensdag 19 mei 2021
Beste Anoniem,

Ben je na het vast stellen van de herpes infectie ook op chlamydia en gonorroe getest?

groet, klazien
Geplaatst door: Klazien Visser op donderdag 20 mei 2021
Ik heb al drie weken lang klachten van een aanval;
Tintelingen hele lichaam, blaasjes mond en pijnlijke vagina.
Slik al twee weken valaciclovir. Huisarts zegt; gewoon doorgaan met de medicatie maar heb het idee dat het niet aanslaat
Geplaatst door: Claudia op vrijdag 21 mei 2021
Hoi Klazien,

Andere mogelijke oorzaken zijn uitgesloten. Wel gebruik ik sinds juni 2020 de prikpil. In dec heb ik mijn derde prik gehad en iets later is de vaginale afscheiding ontstaan. Daarom besluit ik daarmee te stoppen.
Maar omdat ik terug lees op internet dat bij herpes vaginale afscheiding kan toenemen vraag ik me af of het daar door komt. Of is dat alleen tijdens een uitbraak. Ik heb namelijk geen 2e uitbraak meer gehad.
Geplaatst door: Anoniem op zaterdag 22 mei 2021
Beste Anoniem,

Klachten door herpes komen voor tijdens een herpes uitbraak. Als je vaginale klachten aanhouden en alle oorzaken zijn uitgesloten dan kan je het beste je huisarts raadplegen.

groet, Klazien
Geplaatst door: Klazien op zaterdag 22 mei 2021
Beste Claudia,

In het geval dat je klachten houdt tijdens de behandeling kan je het beste opnieuw een afspraak bij de huisarts maken en samen met je huisarts onderzoeken of de klachten die je ervaart door de herpes infectie worden veroorzaakt.

groet, klazien
Geplaatst door: KLazien op zaterdag 22 mei 2021
Hoi,

Een korte vraag. Kun je een langere tijd terug besmet zijn met herpes (genitaal) en dan pas na circa een jaar een uitbraak krijgen? Volgens de arts was dit niet realistisch en kwam een eerste uitbraak altijd binnen de incubatietijd. Ik lees op internet echter andere dingen. Ik heb overigens geen blaasjes, wel roodheid en 1 hard bobbeltje. Arts gaf ook aan dat het op de foto niet op herpes lijkt. Ergens ben ik toch een beetje bang.
Geplaatst door: Marie op maandag 24 mei 2021
Hoi Marie,

Vaak zijn de klachten het heftigst als je een eerste uitbraak hebt, klachten verlopen na de eerste uitbraak vaak milder. Misschien goed om langs je huisarts te gaan en de diagnose herpes genitalis eerst te laten bevestigen.

groet, klazien
Geplaatst door: Klazien op dinsdag 25 mei 2021
Hoelang duurt een herpes aanval heb het nu een week en alles ligt open daar beneden.... Ook door de afscheiding heb pijn en kan niet werken...... Help
Geplaatst door: Henny op donderdag 24 juni 2021
Hoi Henny,

Wat naar dat je zo’n pijn hebt. Een herpes aanval kan wel 10 dagen of langer zijn. Als je volwassen bent mag je maximaal 4 x daags 2 paracetamol 500 mg. tegen de pijn, dit zal de pijn verlichten. Wij adviseren met deze pijnklachten verdere medische hulp bij je huisarts te zoeken.

Groet klazien
Geplaatst door: Klazien viaser op donderdag 24 juni 2021
Hoi.
Ik ben een beetje aan het uitzoeken wat kan en mag op seksueel gebied als je besmet bent met herpes genitale.
Wat ik nergens terug vind is als je als besmet persoon iemand pijpt, kan die persoon dan ook besmet geraken?
Alle tips en weetjes zijn altijd welkom. Het is niet makkelijk om hierdoor een relatie te vinden, maar wil het niet opgeven. Daarom wil ik goed geïnformeerd zijn.
Groetjes C.
Geplaatst door: C op maandag 5 juli 2021
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie