HIV class=

Het komt helaas nog steeds voor, een arts die zijn patient aanraad om maar geen hiv te testen omdat de arts inschat dat er vast geen risico op hiv gelopen is.
Een vervelende situatie, als patient wil je graag hiv uitsluiten en je huisarts schat in dat een hiv test niet nodig is omdat je vast geen risico hebt gelopen. Van de arts enerzijds begrijpelijk, hiv komt relatief weinig voor bij mensen die niet al te veel sekspartners hebben en niet vallen in de risicogroep zoals bijvoorbeeld mannen die seks hebben met mannen. Desalniettemin komt het wel voor, besmet worden met hiv via een heteroseksueel contact. Als patient kan je er wel nachten van wakker liggen, de angst dat je door een onveilig sekscontact besmet kan zijn geraakt met hiv. Daarom nog even op een rijtje hoe je risico loopt op hiv en wat je kan doen om je arts te overtuigen en welke mogelijkheden je hebt als je arts niet te overtuigen is om je te testen op hiv.

 

Hoe loop je hiv op?

Hiv loop je op via bloedcontact, spermacontact of vaginaal vocht van iemand die besmet is met hiv. Onveilige seks is een risico om besmet te raken met hiv.
Risicovol zijn vooral vaginale en anale seks omdat je hierbij contact kan hebben met sperma, vaginaal vocht of bloed. Overigens verhoogt het hebben van een SOA de kans om hiv overgedragen te krijgen tijdens een onveilig contact. De oorzaak ligt hierin dat SOA je slijmvlies beschadigen en dat hierdoor het hiv virus makkelijker in je lichaam kan binnen dringen.

Helaas komen de meeste besmetting met hiv doordat mensen niet weten of ze met hiv besmet zijn.

Soapoli-online adviseert daarom;

  • heb je risico gelopen door onveilige seks te hebben en ben je tijdens dit sekscontact jn contact geweest met sperma of vaginaal vocht
  • ben je in contact geweest met bloed, heb je veel wisselende partners
  • val je in een risicogroep of heb je seks met iemand uit een risicogroep

Laat je testen op hiv. 

Wat je kan doen als je arts een hiv test niet nodig vindt. 

  • Vertel duidelijk aan je arts welke risico's je hebt gelopen waarbij je hiv zou kunnen hebben opgelopen.
  • Geef aan dat je graag wil weten of je geen hiv hebt bijvoorbeeld omdat je geen andere partner(s) wilt besmetten.

Vind je het moeilijk om je arts te overtuigen? Is het moeilijk om je hiv-test wens met je arts te bespreken of om te vertellen welke risico's op hiv je hebt gelopen en waarom?
Kies dan voor een hiv-test via Soapoli-online. Je kan op hiv testen zonder tussenkomst van je arts en voor begeleiding of vragen kan je ook bij ons terecht.
Je bestelt je hiv-test via onze webshop en neemt zelf bloed af wat je daarna naar ons laboratorium stuurt. Deze uitslag is net zo betrouwbaar als bij de huisarts.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI