Tags: Hiv/aids,

Je denkt erover om een hiv test te gaan doen. Dan heb je verschillende testmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een hiv test via je huisarts of GGD, een betrouwbare laboratorium hiv test waarbij je zelf bloed opvangt of een hiv zelftest waarbij je zelf de test uitvoert en meteen daarna de uitslag afleest. In deze blog gaan we in op de hiv zelftest die je thuis uitvoert en waarvan je na afloop zelf de uitslag afleest.
 

De simplitude ByMe hiv zelftest, zo simpel als het maar kan.

Ontdek de eerste-alles-in-1 hiv zelftest die is ontworpen om jouw hiv test ervaring gemakkelijker te maken. In een comfortabele thuissituatie krijg je binnen slechts 15 minuten al een betrouwbaar hiv testuitslag. De Simplitude ByMe is een CE-gekeurde test en biedt een betrouwbare oplossing voor het testen op hiv, dit vindt ook SoaAids Nederland.
Bij de ontwikkeling van deze gemakkelijke hiv thuistest was gebruiksgemak het uitgangspunt. Het product is gemakkelijk doordat de test uit één apparaat bestaat, een ingebouwd lancet heeft (waardoor de test ook met een naaldfobie uit de voeren is) en er maar 1 testvloeistof nodig is. Doordat er minder handelingen nodig zijn worden fouten voorkomen en het resultaat betrouwbaarder.



Waarom testen op hiv met een zelftest?

Een hiv thuistest dé oplossing als je het moeilijk vind je hulpvraag met iemand te bespreken, deze test kan je helemaal zonder tussenkomst van een hulpverlener of arts thuis uitvoeren. De bediening is eenvoudig en het aflezen van de uitslag kan je met de uitgebreide instructie ook gewoon zelf.

Hiv thuis testen met een deskundige op de achtergrond

Het kan best een moeilijk besluit zijn om een hiv test te gaan doen. Om de test drempel zo laag mogelijk te maken staan wij, Marlous en Klazien de verpleegkundigen van Soapoli-online voor je klaar. Wij kunnen jou helpen bij het uitvoeren van de test. Heb jij onze hulp of ondersteuning nodig, dan kan je ons bellen of mailen.

Mijn hiv zelftest uitslag is GOED

Is je ByMe hiv test uitslag goed en geeft de test aan dat je geen hiv infectie hebt dan kan dat enorm opluchten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om naast hiv ook andere SOA te testen als je onveilige seks hebt gehad. Weet je niet op welke SOA je moet testen? Loop dan de SOAtestwijzer door om gericht advies te krijgen. Deze online hulptool geeft je direct anoniem en discreet een compleet SOA testadvies.
16 reacties
Sanne
zondag 12 december 2021
Hoi.
Deze test is dus echt betrouwbaar ? Ik heb hem nu paar keer gedaan met name voor 3 maanden en 1 na 3 maanden en beide gaven negatief aan. Is het dan ook echt negatief of is het beter een test te doen die opgestuurd moet worden naar jullie.

Groetjes

Klazien Visser
maandag 13 december 2021
Beste Sanne,

Als je uitslag negatief is na 3 maanden is dit een betrouwbare uitslag. Mocht je toch extra bevestiging nodig hebben kan je altijd nog een lab test doen. https://www.soapoli-online.nl/webshop/syfilis-en-hiv/hiv-test


groet, Klazien

Sasmia
donderdag 13 januari 2022
Hallo..
Je leest zo veel verschillende verhalen.. is deze test echt betrouwbaar

Klazien Visser
donderdag 13 januari 2022
Hoi Sasmia,

De betrouwbaarheid van de hiv sneltest is goed. belangrijk is wel dat je de instructie nauwkeurig opvolgt en niet eerder test dan 3 maanden na een onveilig sekscontact.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Sasmia
donderdag 13 januari 2022
Maar als controle streep er staat..betekent dat dat hij goed is uitgevoerd?

Klazien Visser
donderdag 13 januari 2022
Beste Sasmia,

Je moet de instructie goed opvolgen. Als het een ByMe is en er is een controle streep verschenen is de test goed uitgevoerd.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Manon
vrijdag 4 augustus 2023
Ik heb een by me zelftest gedaan.
Controle streep was te zien. En na een kwartier was duidelijk negatief.
Is dit betrouwbaar

Klazien ( soa verpleegkundige)
vrijdag 4 augustus 2023
De uitslag is betrouwbaar voor een risico wat je 3 maanden of langer gelopen hebt op hiv.

Manon
vrijdag 4 augustus 2023
Was 3 jaar geleden

Manon
zaterdag 5 augustus 2023
Ik lees ook dat je de test kunt opsturen naar jullie lab. Wat voor test moet je dan hebben. Of ook de by me hiv test

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 5 augustus 2023
Je kan ook een lab test doen op hiv; je vangt dan zelf bloed op middels een vingerprik. Je stuurt je bloed naar het lab en dan wordt het daar onderzocht op hiv.
Windowfase van deze test is 4 weken voor hiv-1 in plaats van 3 maanden zoals bij de ByMe. Je hebt dan sneller zekerheid.

Sas
zaterdag 11 november 2023
Ik heb de ByMe test gedaan.
Er kwam een controle streep in het venster.
Na 20 min was er nog steeds een controle streep te zien.
Toen heb ik de test in het doosje gedaan om weg te gooien en toen ik nogmaals keek...dit was enkele uren later zag ik dat het venster beetje troebel was...nattig. aan de boven kant .Verder geen teststreep gezien maar nu vraag ik me af of er iets fout is gegaan of dat ik de test niet goed heb uitgevoerd. Twijfel ik of ik wel 4 druppels vloeistof erbij heb gedaan etc. Het maakt me onzeker. Hoor graag van u.

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 11 november 2023
Beste Sas

de instructie geeft aan dat je de uitslag afleest na 15 minuten. Die was negatief dus goed zo te lezen. Daarna moet je er niet meer naar kijken.

Sas
zaterdag 11 november 2023
Bedankt Marlous.
Mocht ik toch 3 druppels vloeistof hebben toegevoegd ipv 4.
Is de uitslag dan niet te vertrouwen?

Klazien (soa verpleegkundige)
zondag 12 november 2023
Als je een lijn in het controle venster ziet is de test goed uitgevoerd en de uitslag betrouwbaar.

Sas
zondag 12 november 2023
Beste Klazien,

Bedankt voor uw snelle reactie. Echt heel fijn.
Ik ging ineens twijfelen omdat ik in het verleden wel eens meer een test heb gedaan van een ander merk waar 3 druppels toegevoegd moest worden.
Maar ik kan er dus vanuit gaan als dat het geval is geweest dat de test alsnog goed heeft gewerkt en de uitslag betrouwbaar is.



Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI