E-healthweek 2019 'Bij E-health moet de behoefte van de klant centraal staan.'

Dat is exact het uitgangspunt bij Soapoli-online.

Soapoli-online is 7 jaar geleden gestart met het idee een vangnet te zijn voor die mensen die niet naar hun huisarts willen en niet bij de GGD terecht kunnen of er niet naartoe willen. Wij hebben hiervoor jaren bij de GGD gewerkt op de SOA poli en wilden die dienstverlening online aanbieden. In de afgelopen jaren hebben wij ons verder ontwikkelt en bieden wij onze dienstverlening nu volledig online aan. 

Hoe kan ik betrouwbaar op SOA testen?

Als je gisteren onveilige seks hebt gehad dan kun je niet vandaag testen. Het kan wel maar de uitslagen zeggen niets over het risicocontact van gisteren. En dat geeft je een valse opluchting en het is vooral erg zonde van je geld.

Daarom vindt Soapoli-online het belangrijk dat jij vanuit huis je goed kunt laten informeren zodat je een weloverwogen keuze kunt maken wat te testen. Daarom hebben wij een aantal tools ontwikkelt zodat je op een eenvoudige wijze weet wat en wanneer je kunt testen. 

1. Wat moet ik exact testen?

We hebben een SOA-testwijzer ontwikkelt die jou helpt een inschatting te maken welke testen jij nodig hebt. Door op het mannetje of vrouwtje te staan, word je stapsgewijs begeleid om tot een testadvies te komen.

2. Wanneer kun je betrouwbaar op SOA laten testen.

Onderin de SOAtestwijzer vind je de incubatietijd calculator. Je geeft aan wanneer jou laatste onbeschermde sekscontact is geweest en de calculator berekent wanneer jij je betrouwbaar kunt laten testen op bijvoorbeeld chlamydia of HIV.

3. Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je de instructie goed opvolgt. 

In de afnameset zit een duidelijke instructie maar het kan ook prettig zijn om een filmpje te bekijken. Van alle afnames hebben wij een filmpje gemaakt die je terug kunt vinden op ons you tube kanaal. 

Als je deze 3 punten goed opvolgt dan is je uitslag zeer betrouwbaar en weet je of je behandelt moet worden.

Heb je een SOA?

We kunnen je helpen aan een behandeling.

Dat jij als consument zelf je zorg kunt managen zorgt ervoor dat het laagdrempeliger word je te laten testen en snel zekerheid te krijgen. Heb je meer inhoudelijke vragen of vind je het prettig een van ons te spreken. Je kunt ons mailen, bellen en bezoeken.

Hartelijke groet Klazien en Marlous

Geen reacties

Plaats een reactie