Nederlandse mannen geven zo jaarlijks 430 miljoen euro uit aan prostitutie. Met name raamprostituees en clubdames blijken populair. Recent was er in het nieuws dat justitie een groep van 80 mannen zoekt die seks hebben gehad met een minderjarige prostituee in Limburg. Bezoek jij ook weleens een prostituee om seks te hebben? Dan hieronder tips om problemen thuis en met justitie te voorkomen.

Waar moet je nou opletten als je betaalde seks wilt hebben?

  • Check vooraf goed of de dame of heer met wie je seks gaat hebben deze activiteit uit vrije wil doet.
  • Verzeker jezelf dat de dame of heer in kwestie meerderjarig is.
  • Spreek duidelijk af dat je het met condoom doet, neem je eigen condooms mee en doe deze zelf om.
  • Ga er niet vanuit dat als iemand “professionele’ betaalde seks heeft, hij of zij geen SOA kan hebben omdat hij/of zij wordt gecontroleerd door de GGD. SOA controles door de GGD komen gemiddels eens per half jaar voor.
  • Wees en blijf altijd aardig, dat iemand voor geld seks heeft betekent niet dat hij of zij een slecht persoon is.
  • Er bestaat nogal eens het misverstand dat alle vrouwen/ mannen die betaalde seks aanbieden allesweten over veilige seks en hoe ze SOA kunnen voorkomen. Mijn ervaring is dat dit in de meeste gevallen niet zo is. Fabeltjes over het voorkomen van SOA door er na afloop van de daad een crème op te smeren of even goed je geslachtsdeel te wassen heb ik in menig seksclub gehoord. Heb je orale seks (gepijpt worden of zelf pijpen), vaginale seks of anale (kont )seks gehad waarbij er iets misging met het condoom of waarbij geen condoom werd gebruikt dan is wassen of een crème smeren niet afdoende om geen SOA op te lopen.

Ons advies is om bij twijfel over (on)veilige seks je zeker te laten testen op SOA én helemaal als je nog een vaste partner hebt waar je seks mee hebt (beter is het in dat geval geen seks te hebben met je vaste partner tot je een SOA hebt uitgesloten). Durf je niet naar je huisarts? Bestel dan anoniem via www.soapoli-online.nl. Soapoli-online heeft ook de mogelijkheid om anoniem je soa testpakket af te halen kijk hiervoor bij SOAtest-afhalen. Weet je niet wat voor SOA test je nodig hebt? Maak dan gratis gebruik van onze SOA testwijzer. Toch nog vragen neem dan contact op met ons.

En als laatste mocht je ergens iemand tegen het lijf zijn gelopen waarvan je het vermoeden hebt dat deze persoon niet vrijwillig betaalde seks heeft maar wordt gedwongen bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 en meld dit.

Geen reacties

Plaats een reactie