Heb je wel eens klachten als in een rode, geïrriteerde vagina of een rode top van je penis?

Mogelijk heb je een candida. Candida is een infectie die wordt veroorzaakt door een gist. Candida is geen seksueel overdraagbare aandoening maar geeft soms wel klachten die lijken op een SOA. Je krijgt het eigenlijk nooit door een seksueel contact maar eerder doordat je weerstand afneemt. Of als je medicijnen slikt. Gelukkig heb je van candida niet altijd last.

 

Klachten candida bij de vrouw:

Klachten die je als vrouw kan hebben zijn meer afscheiding uit je vagina hebben die korrelig en wit is. Ook kan de vagina rood worden en erg gaan jeuken.

Klachten candida bij de man:

Mannen kunnen klachten hebben op de eikel. De eikel is dan rood en de huid van eikel schilferig.

Testen op candida

Via onze webshop kan je een candida test aanschaffen. Vrouwen kunnen via een zelfafname hun vagina strijken en mannen kunnen om candida te testen ochtendurine opvangen.

 

Medicijnen tegen candida

Een candida is gelukkig goed te verhelpen. In de meeste gevallen is het smeren met een crème voldoende om binnen een paar dagen van de ergste klachten af te komen. Voor vrouwen zijn er vaginale tabletten op de markt die snel werken.

Enkele tips als je wel eens last hebt van candida: 

  • Als je je vagina of penis wast doe dit dan niet met zeep. Zeep zorgt ervoor dat de natuurlijke balans wordt verstoord en hierdoor krijg je klachten. Het afspoelen van je vagina of penis met lauw water is voldoende voor een goeie hygiëne. Heb je last van candida probeer dan tijdens de behandeling geen seks te hebben, zo kan je lijf rustig herstellen.
  • Tegenwoordig kan je zonder recept of contact met je huisarts een behandeling met clotrimazol tegen candida halen bij de drogist of apotheek.

Heb je regelmatig klachten? Breng dan een bezoek aan je huisarts, hij of zij dan samen met je op zoek naar de oorzaak.

Geen reacties

Plaats een reactie