Wat merk je bij een soa in oog?

Een soa in het oog, zoals chlamydia in je oog of gonorroe in je oog, kan lijken op een ooginfectie. Je kunt een wittige substantie zien en het kan pijnlijk aanvoelen. 

Hoe krijg je chlamydia in je oog? 

Wanneer iemand ejaculeert in je gezicht, kan het sperma op die manier bacteriën overdragen. Het kan ook zijn dat je jezelf besmet. Heb jij bijvoorbeeld chlamydia of gonorroe en zit je met je hand aan het voorvocht of slijmvlies en wrijf je vervolgens in je oog? Dan kan dat ook een manier van overdracht zijn, waardoor het in je oog terecht komt.

Is chlamydia in oog besmettelijk?

Over het algemeen wordt chlamydia conjunctivitis (ooginfectie) niet beschouwd als een belangrijke bron van besmetting voor anderen. Infectie met chlamydia via het oog bij volwassenen is zeldzaam en komt meestal voor bij mensen die al een verzwakt immuunsysteem hebben. Het wordt niet beschouwd als een veelvoorkomende manier van overdracht.

Zwanger en een chlamydia/ gonorroe infectie 

Wanneer jij een vaginale infectie hebt, zoals chlamydia, en je bevalt, dan kan de baby wel besmet worden en dit in zijn oog krijgen. Chlamydia in het oog ontstaat meestal bij pasgeborenen tijdens de bevalling wanneer de baby in contact komt met de chlamydia bacterie in het geboortekanaal van de moeder. Ben je zwanger en heb je een risico op een soa gelopen? Laat je dan uitgebreid testen. Bekijk de soa testen van Soapoli-online.

2 reacties
Tina
vrijdag 12 mei 2023
Is het ook mogelijk met een soa thuis test die bedoelt is om een vaginale of een keel schwab te testen een oog te testen? Dit omdat ik een oogontsteking heb die maar niet overgaat. De genitale testen waren nefatief

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 12 mei 2023
Beste Tina

Je kunt het beste even naar je huisarts gaan.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI