Natuurlijk schrik je enorm als je je laat testen op SOA en je blijkt een chlamydia te hebben. Er schiet van alles door je hoofd. Vragen als; van wie heb ik dit gekregen en wanneer? Kan ik nu nog wel kinderen krijgen, en ben ik te behandelen?

Hoe lang heb ik die chlamydia al?

Helaas kan je in de test niet zien hoe lang je de chlamydia bij je hebt gedragen en is het herleiden van wie je het hebt ook niet altijd mogelijk. Om deze onzekerheid in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om bij het hebben van wisselende sekspartners eens in het (half) jaar te testen. Door regelmatig te testen heb je meer zicht op hoe lang je de SOA al bij je draagt.

Chlamydia en vruchtbaarheid?

Het wanneer oplopen van de chlamydia kan voor vrouwen, die niet regelmatig testen, aardig wat stress opleveren. Want hoe zit het met chlamydia en onvruchtbaarheid? Gelukkig is het zo dat je niet kan stellen dat als je ooit een keer een chlamydia infectie hebt gehad je per definitie nooit kinderen zal krijgen.
Of je ooit kinderen gaat krijgen is afhankelijk van allerlei factoren, op het moment dat je een kinderwens hebt en je merkt dat na een half jaar vrijen rondom je eisprong dat je nog niet zwanger bent is ons advies om langs je huisarts te gaan en dit te bespreken. 

Chlamydia is goed te behandelen

Je kan van chlamydia af komen door je te laten behandelen. Op dit moment werkt een behandeling met antibiotica om chlamydia te genezen goed. Een hele geruststelling want als je geen klachten hebt en je komt erachter dat je chlamydia hebt dan kan dat best onzekerheid geven over je eigen lijf. Doordat je geen klachten hebt van de chlamydia merk je geen verschil in je lijf voor of na de behandeling met antibiotica. Maar wees gerust, de juiste antibiotica geneest en als de medicatie op voorgeschreven wijze wordt ingenomen, dan ben je goed behandeld. Let wel op dat als je diarree krijgt of je moet overgeven kort na inname dan kan de behandeling minder effectief zijn. Test dan altijd 6 weken na de behandeling nogmaals op chlamydia om te controleren of de behandeling heeft geholpen. Voor een goede genezing adviseren we je een week seksuele rust te houden. 



Een anale chlamydia wordt vaak gemist

Doordat de vagina en anus zo dicht bij elkaar in de buurt zitten gebeurd het vaak dat de infectie ook daar terecht komt. Ook al heb je geen anale seks gehad en ervaar je geen klachten; we adviseren dit wel ook te testen. 

Partnerwaarschuwing

Bij het hebben van chlamydia hoort ook het waarschuwen van sekspartners. Voor chlamydia geldt dat alle sekspartner tot 6 maanden terug moeten worden gewaarschuwd als je een chlamydia hebt waarvan je geen klachten had. Doen hoor! Anders blijft de chlamydia zich verspreiden.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI