Kan je chlamydia ook via een bloedonderzoek testen?

Gynaecologen doen, als er vruchtbaarheidsproblemen spelen veelal bloedonderzoek om aan te tonen of een patiënt ooit chlamydia heeft gehad. Via bloedonderzoek kan worden aangetoond of je ooit chlamydia hebt opgelopen, een uitslag zegt niks over het nu bij je dragen van de chlamydia bacterie.Een bloedonderzoek op chlamydia geeft alleen aan of je OOIT een chlamydia infectie hebt gehad.

Bloedonderzoek op chlamydia is geen goede methode om vast te stellen of je op dit moment een chlamydia bacterie bij je draagt en besmettelijk bent. Wil je zekerheid over of je op dit moment een chlamydia bacterie bij je draagt dan adviseren we je een van de chlamydia testen uit onze webshop te gebruiken.

Recent risico gelopen omdat je onveilige seks hebt gehad en wil je zekerheid over chlamydia?

Dan adviseren we je onderstaande drie stappen te volgen:

  1. Wacht tot 14 dagen na het laatste onbeschermde sekscontact en neem dan de chlamydia test af.
  2. Betrouwbaar testen op chlamdyia kan als je een uitstrijkje afneem (dit geldt voor de vrouwen voor de vagina, mannen kunnen ook een uitstrijkje afnemen voor het testen van de anus en/of keel) of door urine op te vangen (dit is alleen betrouwbaar voor de mannen). 
  3. Vrij veilig (gebruik een condoom) tot je de uitslag binnen hebt. En daarna natuurlijk ook als je geen vaste partner hebt ;-)
Geen reacties

Plaats een reactie

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem advies

Soa-testwijzer