Kan je chlamydia ook via een bloedonderzoek testen?

Gynaecologen doen, als er vruchtbaarheidsproblemen spelen veelal bloedonderzoek om aan te tonen of een patiënt ooit chlamydia heeft gehad. Via bloedonderzoek kan worden aangetoond of je ooit chlamydia hebt opgelopen, een uitslag zegt niks over het nu bij je dragen van de chlamydia bacterie.



Een bloedonderzoek op chlamydia geeft alleen aan of je OOIT een chlamydia infectie hebt gehad.

Bloedonderzoek op chlamydia is geen goede methode om vast te stellen of je op dit moment een chlamydia bacterie bij je draagt en besmettelijk bent. Wil je zekerheid over of je op dit moment een chlamydia bacterie bij je draagt dan adviseren we je een van de chlamydia testen uit onze webshop te gebruiken.

Recent risico gelopen omdat je onveilige seks hebt gehad en wil je zekerheid over chlamydia?

Dan adviseren we je onderstaande drie stappen te volgen:

  1. Wacht tot 14 dagen na het laatste onbeschermde sekscontact en neem dan de chlamydia test af.
  2. Betrouwbaar testen op chlamdyia kan als je een uitstrijkje afneem (dit geldt voor de vrouwen voor de vagina, mannen kunnen ook een uitstrijkje afnemen voor het testen van de anus en/of keel) of door urine op te vangen (dit is alleen betrouwbaar voor de mannen). 
  3. Vrij veilig (gebruik een condoom) tot je de uitslag binnen hebt. En daarna natuurlijk ook als je geen vaste partner hebt ;-)
5 reacties
Robin
maandag 9 januari 2023
Kan een chlamydia infectie als je na 2 jaar past laat testen negatief uitkomen?

Robin
maandag 9 januari 2023
Indien het lichaam deze zelf heeft opgeruimd is dit dan schadelijk voor je vruchtbaarheid?

Marlies (Doktersassistente spo)
maandag 9 januari 2023
Chlamydia-infecties komen relatief veel voor onder jongeren en jong volwassenen. Soms ruimt het lichaam de infectie zelf op. Een chlamydia-infectie kan vervelende gevolgen hebben, zoals chronische buikpijn en verminderde vruchtbaarheid bij vrouwen en bijbalonsteking bij mannen. Laat chlamydia behandelen. Dan verklein je de kans op gevolgen

Mariska
zaterdag 5 augustus 2023
Mijn partner en ik hebben samen een kinderwens, dit wou bij ons niet opschieten. Wij zijn samen naar de gynaecoloog geweest voor onderzoeken. 1 van die onderzoeken was een bloedonderzoek om te kijken of ik ooit chlamydia heb gehad. Maandagochtend heb ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen! Wij helemaal blij natuurlijk! Vrijdag ben ik gebeld door het ziekenhuis en die gaven aan dat er antistoffen van chlamydia zijn aangetroffen bij mij. Nu ben ik bang dat het actief is en dat ik mijn baby hier mee kwaad doe. Is dit ook het geval? Mijn partner en ik zijn 4 jaar samen en hebben er nooit iets van gemerkt, of is het zo dat ik het in het verleden heb gehad en dat mijn lichaam het zelf heeft opgeruimd? Ik merk dat ik mezelf hier helemaal gek mee maak omdat ik de antwoord op mijn vragen niet weet.

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 5 augustus 2023
Gefeliciteerd! Een bloedonderzoek op chlamydia zegt niet altijd iets over de aanwezigheid van een chlamydia infectie op dit moment. Mocht je hier duidelijkheid over willen dan kan jij het beste een swab chlamydia test doen (zie https://www.soapoli-online.nl/webshop/soa-testen-vrouw); dan weet je of je op dit moment een infectie hebt. Je partner kan een urine test doen mocht je daarover zekerheid wensen.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI