Wat doe je als je een betaald sekscontact hebt gehad en tijdens de seks het condoom scheurt of afglijdt?

Het beste wat je kan doen als het condoom is afgegleden of gescheurd is stoppen met de seks en meteen een nieuw condoom omdoen. Zorg dat je zelf het condoom omdoet en dat je situaties waarbij het condoom eerder scheurt* voordat je verder gaat met seksen oplost. Bijvoorbeeld door gebruik van massage olie kan een condoom scheuren. Ff afdouchen voor je verder gaat is dan zeker een goed idee.

 

Hoe groot is de kans dat je een soa oploopt als je betaalde seks hebt gehad?

Tsja daar is niet meteen een heel duidelijk antwoord op te geven. Gezien de vele sekscontacten van sekswerkers is het risico om een soa op te lopen als er iets verkeerd gaat tijdens het condoom gebruik wel iets hoger. Als je zekerheid wilt is het het beste om je naderhand te laten testen op SOA. Schat je het risico van het gescheurde of afgegleden condoom hoog in voor hiv dan is het verstandig om binnen 72 uur na het voorval actie te ondernemen. Meld je dan zo snel mogelijk bij de eerste hulp van een groot ziekenhuis om te kijken of je in aanmerking komt voor PEP (post expositie kuur) deze kuur kan voorkomen dat het hiv virus in je lijf binnen dringt. Is je riscio niet groot voor hiv, je hebt geen bloed- of vaginaalvocht contact gehad, dan kan je soms maar beter afwachten tot je betrouwbaar op soa kan testen.

 

Welke SOA moet je testen?

Chlamydia en gonoroe test; deze kan je doen uit urine, dit doe je als man als je orale seks hebt ontvangen, vaginale of anale seks hebt gehad.

Heb je zelf iemand gelikt zonder bescherming dan neem je deze test af uit je keel.

Ben je anaal gepenetreerd; iemand heeft zijn penis, dildo zonder condoom of tong in je anus gestoken dan test je chlamydia en gonorroe anaal.

Syfilis en hiv kan je via Soapoli-online 4 weken na een onbeschermd sekscontact testen.

 

Mijn vaste partner mag niks weten van mijn clubbezoek, is het slim om alvast antibiotica voor "je weet maar nooit"  te nemen?

Het klinkt mischien als een geweldig idee. Jezelf 'opschonen' met een preventieve antibiotica kuur zodat je zeker weet dat er niks aan de hand is. Hoewel het slim lijkt even een kuurtje kan het ook juist je gemoedsrust voor lange tijd verstoren. Waarom zul je je afvragen, omdat een hoge dosis antibiotica alle bacterien op je lijf doodt en daardoor kan je klachten krijgen die weer lijken op een SOA. Dit kan grote onzekerheid geven, want komen de klachten nou door een SOA of door de antibiotica.  Hierdoor wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk op soa testen. Helaas, heb je antibiotica gebruikt dan kan je niet meteen op alle SOA betrouwbaar testen. Zo kan antibiotica er voor zorgen dat je pas later dan de aangegeven 4 weken betrouwbaar op syfilis kan testen. Dit geeft doorgaans heel veel stress.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI