BLOG

terug naar het overzicht
Condoom om en weg opwinding!
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Het blijft lastig voor veel mannen, vrijen met condoom én hem "stijf" houden. Een angst die bij sommige mannen leeft is dat zodra het condoom erbij wordt gehaald zijn penis er geen zin meer in heeft. Vooral na een ervaring waarbij ze hun erectie niet konden houden tijdens het omdoen van een condoom is er de angst dat dit de volgende keer weer gebeurt. Heel begrijpelijk, want als je gaat vrijen is het vaak al spannend en wil je vooral genieten en niet denken aan dat er iets mis kan gaan. Bij de gedachte dat het wel eens mis zou kunnen gaan start natuurlijk de ellende.

Seks is nog altijd iets wat vooral in je hoofd gebeurt, echt? Ja echt waar. Ben je tijdens het vrijen alleen met je gedachte bij het vrijen dan zal het geen moeite kosten opgewonden te blijven. Andere gedachten tijdens het vrijen, of de angst dat er iets mis zal gaan met je erectie zal in veel gevallen ook een slappe penis tot gevolg hebben. Voor veel mannen een probleem want als je wel graag met condoom wil vrijen maar je hierdoor mogelijk je erectie verliest maak je niet altijd een gezonde keuze.

Tips om aan je erectie-probleem te werken

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem.

De eerste is oefen tijdens het mastruberen met het omdoen van een condoom. Handigheid in het omdoen van een condoom zorgt ervoor dat het gewoon wordt en je het zo snel kan dat het omdoen van een condoom geen vervelende onderbreking is tijdens het vrijen.

De tweede is, hou je gedachten tijdens het vrijen bij het vrijen. Samen met handigheid in het condoom omdoen zal je merken dat je penis je niet in de steek zal laten.

De derde tip en vast en zeker de moeilijkste, praat met je partner over je angst om je opwinding te verliezen. Een partner die relaxt reageert en wat extra zijn best doet om jou opgewonden te houden vergroot de kans dat het vrijen met condoom succesvol verloopt.

Tip vier is, grijp niet te snel naar allerlei erectiemiddelen die verkocht worden op internet. Zoek goeie ondersteuning bij een seksuoloog, vaak kan een gesprek met tips om je erectie te behouden al wonderen verrichten Tot slot heb je onveilige seks gehad omdat het niet lukte met een condoom te vrijen, laat je testen op SOA!

Geplaatst door: Klazien Visser op zondag 8 september 2013
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie