Het blijft lastig voor veel mannen, vrijen met condoom én hem "stijf" houden. Een angst die bij sommige mannen leeft is dat zodra het condoom erbij wordt gehaald zijn penis er geen zin meer in heeft. Vooral na een ervaring waarbij ze hun erectie niet konden houden tijdens het omdoen van een condoom is er de angst dat dit de volgende keer weer gebeurt. Heel begrijpelijk, want als je gaat vrijen is het vaak al spannend en wil je vooral genieten en niet denken aan dat er iets mis kan gaan. Bij de gedachte dat het wel eens mis zou kunnen gaan start natuurlijk de ellende.

Seks is nog altijd iets wat vooral in je hoofd gebeurt, echt? Ja echt waar. Ben je tijdens het vrijen alleen met je gedachte bij het vrijen dan zal het geen moeite kosten opgewonden te blijven. Andere gedachten tijdens het vrijen, of de angst dat er iets mis zal gaan met je erectie zal in veel gevallen ook een slappe penis tot gevolg hebben. Voor veel mannen een probleem want als je wel graag met condoom wil vrijen maar je hierdoor mogelijk je erectie verliest maak je niet altijd een gezonde keuze.

Tips om aan je erectie-probleem te werken

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem.

De eerste is oefen tijdens het mastruberen met het omdoen van een condoom. Handigheid in het omdoen van een condoom zorgt ervoor dat het gewoon wordt en je het zo snel kan dat het omdoen van een condoom geen vervelende onderbreking is tijdens het vrijen.

De tweede is, hou je gedachten tijdens het vrijen bij het vrijen. Samen met handigheid in het condoom omdoen zal je merken dat je penis je niet in de steek zal laten.

De derde tip en vast en zeker de moeilijkste, praat met je partner over je angst om je opwinding te verliezen. Een partner die relaxt reageert en wat extra zijn best doet om jou opgewonden te houden vergroot de kans dat het vrijen met condoom succesvol verloopt.

Tip vier is, grijp niet te snel naar allerlei erectiemiddelen die verkocht worden op internet. Zoek goeie ondersteuning bij een seksuoloog, vaak kan een gesprek met tips om je erectie te behouden al wonderen verrichten Tot slot heb je onveilige seks gehad omdat het niet lukte met een condoom te vrijen, laat je testen op SOA!

3 reacties
Martin
zondag 7 maart 2021
Jammer dat hier de kern van het probleem niet wordt besproken. Voor een erectie moet een penis onbelemmerd kunnen uitzetten/uitgezet blijven. Met een condoom breng je een weerstand aan, je moet continue tegen de veerkracht van het condoom ingaan. Niet onmogelijk, maar wel veel lastiger. Een ander probleem is dat een condoom de penis grotendeels 'verdoofd'. Het gevoel wordt (veel) minder waardoor er minder prikkels naar de hersens gestuurd worden. In de kern is dit dus een lichamelijk/mechanisch probleem, wat wordt uitgelegd als een probleem 'tussen de oren'.

klazien
zondag 7 maart 2021
Beste Martin,

Dank voor je aanvulling, een te krap/ strak condoom kan zeker invloed hebben. Verstandig om deze op de juiste maat aan te schaffen.

groet, Klazien verpleegkundige

Solifer
zondag 12 december 2021
Gisterenavond een trio geprobeerd. Startte ok, maar toen we naar de daad overgingen kreeg de andere man een condoom. Wij willen het natuurlijk veilig doen. Toen hij de condoom aandeed, had mijn man een lekkere stijve, maar de 2e man kreeg hem gewoon niet meer recht. Hij stak het ook op het dragen van de condoom dat hij het niet kon met eentje aan.

Plaats een reactie